Def Americans
Def Americans

Def Americans brengen legendarische muziek van Johnny Cash naar Uden

Kunst en cultuur 808 keer gelezen

UDEN | De Def Americans brengen, na vijftig jaar, het legendarische gevangenisconcert van Johnny Cash naar de Theaterzaal van Markant Uden, en wel op vrijdag 2 november.

Het album Johnny Cash at Folsom Prison uit 1968 is een van werelds meest geroemde live albums uit de muziekgeschiedenis. Terwijl de hippie beweging zijn hoogtepunt beleefde, bracht Johnny Cash deze ruwe en rauwe registratie uit van een optreden in de Folsom gevangenis. Na de legendarische woorden Hello, I'm Johnny Cash, was het onthaal oorverdovend. Na zijn signature song werkte Cash zich door een opzwepende, melancholische, provocerende en rebelse set. De songs van Johnny Cash die hij zelf met zoveel liefde en overtuiging wist te brengen worden nieuw leven ingeblazen door de Def Americans. Als geen ander weten deze rasechte Brabanders, meer dan vijftig jaar na de eerste hits van Johnny Cash, de sfeer, swing en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. 
 
De voorstelling begint om 20:15 uur. Tickets kosten 22 euro (excl. 1,50 euro ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant