Foul Play Committed
Foul Play Committed

Peelsessie met twee bands live op het podium

Kunst en cultuur 629 keer gelezen

BOEKEL | Tijdens de Peelsessie in Boekel is er aanstaande zaterdag weer een mooie bezetting. Niemand minder dan de bands Foul Play Committed en Dutch Roses treden op, welke al enkele jaren met veel succes meedraaien in het covercircuit. Beide bands hebben een indrukwekkende set met oldies en rocknummers uit de jaren 60 en 70 bij zich.

De 9-mans formatie Foul Play is aangevuld met twee zangeressen. Het is een authentieke en energieke live act vol tijdloze Soul Classics gebaseerd op de film The Commitments uit 1991. Kortom, klassiekers van Wilson Pickett, Otis Redding, Sam & Dave, Etta James, maar ook James Brown, Amy Winehouse en anderen met tomeloze energie gebracht. Stil blijven staan is geen optie bij deze 'Soul with a Capital S'. Voor de liefhebbers een must om te horen en te zien.

Dutch Roses
DutchRoses is ontstaan uit de combosectie van BB-Cool uit Uden. In het verleden hebben Paul Kruger, Frans Geenen en Mari van den Bogaard al samengespeeld in de tweede line-up van de Paul Kruger Band, in het begin van de jaren '80. Alwin Geenen kwam in de band terecht omdat DutchRoses in zijn woonkamer repeteerden in de tijd dat Alwin gitaar studeerde. De naam DutchRoses was ineens aanwezig en kwam met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid uit de koker van Frans Geenen. In de eerste line-up van DutchRoses maakte ook saxofonist Fred Snel en zangeres Peronne Ewijk deel uit van de band. Zij besloten een andere weg in te slaan en DutchRoses is doorgegaan als 4-mans formatie. De muziekstijl werd aangepast en stemmen werden verdeeld. Dit was mogelijk aangezien alle leden zowel solo als backing vocals voor hun rekening kunnen nemen. Om geen zorgen te hebben over de geluidskwaliteit kwam Albert van der Wijst erbij. In de jaren '70 deed hij het geluid van Midnight Invention met Mari van den Bogaard. DutchRoses speelt vooral nummers uit de jaren 60, 70 en 80. Muziek die je zeker gaat horen is van JJ Cale, Rolling Stones, Van Morrisson, Eric Clapton, Dire Straits, Beatles, Fleetwood Mac, Creedence Clearwater Revival, Tony Joe White, Elvis, Proclaimers en Santana.

Verrassingen
Foul Play Committed en Dutch Roses zijn te boeken bij Showeventz via info@showeventz.nl en/of via telefoon: 06 23 46 24 56. Volgend jaar (2019) zitten de maandelijkse Peelsessies met ieder keer twee goede en kwalitatieve livebands al weer een tijdje vol. De definitieve planning voor 2019 is inmiddels voltooid. Er zijn nu al verschillende verrassingen binnengekomen die in 2019 zeker terug te zien zijn. Het begint al in de maand januari 2019 waar er een 10cc tributeband langs komt, met een speciale verrassing voor alle gasten.

Informatie
De Peelsessie wordt altijd op iedere eerste zaterdag van de maand gehouden in de grote zaal van Boekels Ven, aan de Peelstaat 28 in Boekel. De avond begint om 20.30 uur. Entree is gratis. Ook aan de consumptieprijs is niks veranderd: deze is nog steeds 1,80 euro. Voor meer informatie en eventuele aanmelding voor de nieuwsbrief kijk je op de website www.peelsessie.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant