Afbeelding

Eerste editie 'The Sound Of' muziekvereniging De Eendracht een succes

Kunst en cultuur 1.044 keer gelezen

UDEN | Maar liefst meer dan 40 leden van Muziekvereniging De Eendracht deden mee aan de eerste editie van The Sound of... De uitdaging was niet iets neer te zetten als collectief, maar individueel of in groepjes te laten zien wat voor talent de vereniging (en Uden) in huis heeft. In een bomvolle Klankkelder aan de Nieuwe Markt lieten de leden zien dat ze het zichzelf niet gemakkelijk hebben gemaakt en behoorlijk moeilijke stukken hebben ingestudeerd. Er waren zelfs leden bij die, speciaal voor deze middag, een heel ander instrument bespeelden.

Het programma was een mix van blazers, gitaar, zang, piano en slagwerk. De jury, met dirigent Sjef Ipskamp en muziekdocent Wim Mank, was vol lof over de verschillende optredens en gaven ook nuttige tips. Wim Mank vatte het desgevraagd mooi samen: "Muziek maken voor en met elkaar is het mooiste wat er is." Hij bevestigde ook dat de leden van De Eendracht de lat voor zichzelf hoog hadden gelegd. Kortom, de eerste editie van The Sound of… krijgt zeker een vervolg in 2019.

Muziekvereniging De Eendracht is al 120 jaar een begrip in Uden en omgeving en is uitgegroeid tot een moderne muziekvereniging waar jeugd, opleiding, plezier en succes vooropstaan, met een breed repertoire en afwisselende optredens, zoals de succesvolle Music Night en Proms voor Kids van Udense bodem.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant