De band in hun repetitieruimte
De band in hun repetitieruimte Foto: Ad van de Graaf

Vrienden van Uden Live: 'Een bijzonder feestje'

Kunst en cultuur 1.395 keer gelezen

UDEN | Voor de vijfde keer organiseert de Udense Nederpop Ska Folk feestband Staal Met Glazen 'Vrienden van Uden Live' in De Pul. Op 17 november zorgen ze er samen met hun vrienden van The Wetnecks, Tawny Brothers en Broadway Brass voor dat het publiek geen moment stil kan staan.

Staal Met Glazen bestaat al 20 jaar. Dave, Gijs, Ilse, Marijn, Mark, Paul, Rik, Tom en Dennis proberen samen van ieder optreden een zo groot mogelijk feest te maken. Maar het optreden volgende week zaterdag wordt wel een extra bijzonder feestje. "Dit is voor ons toch best speciaal", vertelt zanger Dennis Bakker, die 20 jaar geleden aan de basis van de oprichting van de band stond. "Het is ons eigen festival, waarbij we met lokale bands een hele mooie avond maken. Er komen ook verschillende gastmuzikanten langs, zowel ervaren als onervaren. Daarnaast kan het publiek kruisbestuiving tussen de bands verwachten." Een wel heel bijzondere gastmuzikant dit jaar is Cas, die met zijn 12 jaar de jongste gastmuzikant van alle edities ooit is. "Een hele gevarieerde, muzikale avond met gasten van álle leeftijden dus!"

Groot feest
Het organiseren van het festival kost de nodige voorbereiding en tijd, maar dat is het volgens de muzikanten dubbel en dwars waard. Gitarist Tom: "Niet alleen op het podium maken we er één groot feest van, ook achter de schermen hebben we het heel gezellig. We zijn allemaal bekenden van elkaar uit het muziekcircuit en dat maakt het zo leuk." De naam 'Vrienden van Uden Live' kun je volgens hem gerust letterlijk nemen. "De mensen met wie we spelen zijn echt onze vrienden, en de mensen die we nog niet kenden worden vrienden. Dat maakt het ook dat de sfeer zo gigantisch is."

Bands
De bands die de avond mee invullen zijn niet de minste. Broadway Brass, bestaande uit negen blazers en één drummer, laat zichzelf de laatste jaren op veel grote festivals in Nederland horen. "En met The Wetnecks hebben we zelfs de eerste internationale act binnen", zegt Dennis met een knipoog. "De avond loopt muzikaal gezien de hele avond door, wat betekent dat er geen stiltes vallen tussendoor. De Tawny Brothers, bestaande uit oud-leden van coverband Beat The Stones, openen met hun Americana, country- en bluesmuziek de avond in de kleine zaal. Vanaf dan is er constant live muziek, wat natuurlijk heel leuk is voor het publiek." Want hoeveel lol ze samen ook hebben, het voornaamste doel is volgens Dennis toch het publiek vermaken. "Wij als band zijn één blok energie en proberen altijd de zaal op z'n kop te zetten. We zetten echt samen een show neer en dat is zo leuk om te doen." En het wordt alleen maar leuker. "We groeien nog steeds en kunnen nog altijd bijleren. Daardoor blijven we vernieuwen en zullen we voorlopig nog wel even zo doorgaan."

Vrienden
De zaal gaat op 17 november om 19.30 uur open en om 20.00 uur zullen de eerste klanken door De Pul klinken. Kaarten zijn te koop op www.livepul.com of bij Rokado in Uden. Een kaartje kost 12,50 euro exclusief servicekosten.
Voor een ticket aan de deur betaal je 15 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant