Afbeelding

Sneller en beter afval scheiden op de Milieustraat

Algemeen 1.083 keer gelezen

UDEN | Veel inwoners brengen regelmatig afval naar de Milieustraat. Deze Milieustraat aan de Mariniersstraat in Uden kent vanaf 1 november diverse wijzigingen. Met deze wijzigingen is afvalscheiding nog gemakkelijker en kan er nog meer afval gerecycled worden.

Voortaan beheert Van Kaathoven de Milieustraat. Zij blijven werken met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De bekende blauwe containers worden nu Van Kaathovens rood en staan voortaan ook in een andere volgorde. Die andere volgorde helpt om het afval beter te scheiden. Zo staan bepaalde afvalstromen zoals harde kunststoffen, gips en hout meer vooraan in de route en restafval later. De gratis route wordt iets verlegd waardoor de doorstroom verbetert en er minder opstoppingen zijn bij de ingang. Nieuwe informatieborden helpen de bezoekers welk afval in welke container hoort. Voor de fietser die een klein beetje afval wil brengen, staat een fietsenstalling klaar.

Meerdere afvalstromen
Op de Milieustraat vind je voortaan nog meer afvalstromen. Zo is fijn restafval nu apart van grof restafval en is er een scheiding van herbruikbaar handgereedschap. Ook lopen er pilots met nieuwe afvalstromen: folie, gasbeton, vertrouwelijk papier en apparaten met vertrouwelijk informatie (geheugendragers zoals mobieltjes en computers). In de toekomst volgen meer pilots, zoals scheiding van kringloopgoederen en her te gebruiken bouwmaterialen. Op deze manier kan meer afval hergebruikt worden en werken we samen aan een duurzame toekomst. Ook is een aparte opstelstrook naar de milieustraat in voorbereiding. Dit voorkomt op drukke dagen de files op de openbare weg.

Op www.uden.nl vind je meer informatie over de Milieustraat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant