Afbeelding

Projecten voor Trap-In kunnen weer ingediend worden

Algemeen 336 keer gelezen

UDEN | In Uden en Volkel wordt op maandag 10 juni 2019, Tweede Pinksterdag, weer de Trap-in verreden. Er kunnen vanaf nu weer projecten ingediend worden.

Jaren geleden is dit evenement gestart als financiële hulp aan Udense en Volkelse missionarissen. De laatste jaren is echter het aantal (leken)missionarissen zo sterk teruggelopen, dat de organisatie toen besloten heeft om ook ontwikkelingsprojecten uit de Derde Wereld, die niet door een (leken)missionaris worden uitgevoerd, te ondersteunen. Het geld moet bestemd zijn voor kleinschalige projecten, die zo veel mogelijk ten goede komen aan het verbeteren van de primaire levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking in een ontwikkelingsgebied en niet aan individuele personen. Verder mag het niet besteed worden aan reiskosten, salarissen of aflossing van schulden.

Echter er dient ook een verband met Uden en Volkel te zijn. Een inwoner van Uden of Volkel dient namelijk als contactpersoon op te treden en een aanvraag bij het bestuur van de Trap-In in te dienen. Deze persoon dient rechtstreeks en actief contact te hebben met degene die het project uitvoert en  uiteraard op de hoogte te zijn van de inhoud en de financiële situatie van het project. Ook draagt de indiener er achteraf zorg voor dat de besteding van de gelden bij het bestuur van de Trap-In wordt verantwoord.

De projecten voor de Trap-In van 2019 kunnen tot en met zondag 23 december, bij voorkeur digitaal, worden ingediend door middel van het insturen van een volledig ingevuld aanmeldingsformulier naar info@trap-in.nl.
Mocht dit bezwaarlijk zijn dan is een aanvraagformulier vanaf onze website te downloaden dat daarna volledig ingevuld kan worden opgestuurd naar het secretariaat van de Trap-In, Muntmeester 177C, 5406 BH, Uden. Iedereen, die aan de hiervoor genoemde voorwaarden voldoet, kan een aanvraag indienen. Ook aanvragen van degenen, die vorig jaar teleurgesteld werden, zijn welkom. Voor eventuele inlichtingen kan telefonisch contact worden opgenomen met 0413 266 453 of 06 20 36 20 30. De richtlijnen voor inzending  kun je ook lezen op www.trap-in.nl. (klik op de Home-pagina op 'Trap In Projecten') .

De aanvragen worden beoordeeld door een projectcommissie en op basis daarvan bepaalt het bestuur welke projecten in 2019 voor steun in aanmerking komen. Het bestuur roept u op om relevante projecten in te dienen. Giften voor de Trap-in kunnen uiteraard het gehele jaar worden gestort op rekeningnummer  NL68RABO01715.90.279 t.n.v. Trap-In Uden Volkel. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant