Helios dames komen met de schrik vrij

Sport 242 keer gelezen

UDEN | Zondag stond voor de HV Helios 72 dames de wedstrijd tegen nieuwkomer Apollo uit Son en Breugel op het programma.

Helios kwam goed uit de start blokken, maar Apollo kwam al snel langszij tot een 6-6 tussenstand. Vanaf dat moment kwam Apollo sterk in de wedstrijd en Helios verslapte enorm. Hierdoor stond er een 9-8 ruststand op het scorebord in het voordeel van Apollo. In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en werden er duidelijke afspraken gemaakt. Helaas bleef Apollo ontzettend sterk spelen, met goede druk en afstandsschoten en kwam Helios totaal niet in de wedstrijd. Dit resulteerde halverwege de tweede helft in een 10-15 achterstand. Helios pakte zich bijeen en door de geweldige aanmoediging vanuit de bank kwam Helios puntje voor puntje dichterbij. Keepster Hilde van der Cammen hield op cruciale momenten het doel schoon. Laura Verhoeven kwam in haar element in de laatste 5 minuten met maar liefst drie rake afstandsschoten achter elkaar. Met dit slotoffensief haalde Helios de winst in de met spanning overgoten wedstrijd. Eindstand 18-19 in het voordeel van Helios.

Doelpunten: Michelle Henzen 6 - Laura Verhoeven 5 - Suzanne van Oort 4 - Sien Hommeles 3 - Lieve Hommeles 1