Jacobus Wieman (foto: Marjola La Comte)
Jacobus Wieman (foto: Marjola La Comte)

Bekende poppenspeler met spannend poppenspel in Nesterlé

Kunst en cultuur 734 keer gelezen

NSITELRODE | Jacobus Wieman, één van Nederlands meest bekende poppenspelers, komt met zijn koffer vol poppen naar Nesterlé theater op zondag 18 november. Kinderen kunnen kijk naar Elins huiskabouter: een spannend poppenspel voor kinderen ouder dan 4 jaar.

Jacobus laat de kinderen het avontuur van Tjovik, een kleine Noorse huiskabouter, meebeleven. Tjovik, iedereen noemt hem Kleintje, gaat in zijn eentje naar de grot waar hele onaardige trollen wonen! Wat 'n dapper Kleintje. Gelukkig zijn er veel kinderen in de zaal die Kleintje kunnen helpen. Toch? In de voorstellingen van Koos Wieman gebeuren vrolijke kleine wondertjes. Poppen gaan hun eigen leven leiden, veranderen de loop van het verhaal en soms zingen ze liedjes. Koos ontwikkelt elke productie helemaal zelf. Hij maakt zelf zijn poppen, de muziek, timmert het decor en schrijft het verhaal. Maar hij komt pas echt op stoom als er publiek is, waar zijn poppen op kunnen reageren. Het bijzondere improvisatietalent is dan ook onmisbaar. Dat is de reden waarom elke voorstelling anders is en in de loop der tijden verandert. Maar het is altijd weer een feestje.

Wie na afloop van een voorstelling van deze poppenspeler staat te kijken naar de kinderen die uit de zaal komen, ziet rode wangen, stralende koppies en hoort aan alle kanten liedjes hummen. Ze genieten na. Grote mensen die eruit komen, gniffelen nog wat. De middag begint om 14.30 uur. Kaartjes kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar via www.nesterle.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant