Beeld uit het duel van vorige competitie op 14 januari dat door OJC Rosmalen met 2-0 werd gewonnen.
Beeld uit het duel van vorige competitie op 14 januari dat door OJC Rosmalen met 2-0 werd gewonnen. Foto: Gerard Beekmans
+video

Blauw Geel'38/Jumbo praktisch zeker zonder Guler naar kwakkelend OJC Rosmalen

Voetbal 1.291 keer gelezen

VEGHEL - Blauw Geel'38 krijgt zaterdag een tot op het bot gemotiveerd OJC Rosmalen voor de kiezen. De club staat laatste en dat is wel het laatste waar ze vooraf aan deze competitie aan gedacht zullen hebben. Blauw Geel'38 mist hoogstwaarschijnlijk smaakmaker en sterkhouder Mustafa Guler die zaterdag uit bij Rhode een fikse liesblessure opliep. De speler in vorm is er zelf pessimistisch over betreffende zijn meespelen zaterdag. Voor het overige lijkt de ploeg compleet af te reizen naar de Groote Wielen in Rosmalen zaterdag.

Door: Peter Kuijpers

Het gaat niet goed met OJC Rosmalen. De trotse club van de Groote Wielen is rode lantaarndrager in de Derde Divisie  en daar zijn ze op zijn zacht gezegd niet blij mee. Het trotse OJC Rosmalen staat voor succes dat zich al vertaalt dat  praktisch elk standaard jeugdteam bij de club op een hoog niveau speelt. De prachtige accommodatie en prima organisatie staat in geen enkele verhouding met de stand van het vlaggenschip van de club op dit moment. OJC Rosmalen incasseerde in de meest recente wedstrijd bij TEC in Tiel alweer de achtste nederlaag van dit seizoen. Het is tot op heden bij OJC Rosmalen voor trainer Bas Gösgens, in zijn eerste jaar, nog niet gelukt de ploeg bij de hand nemen naar een betere positie op de ranglijst. Blessures en schorsingen zijn aanvaardbare excuses maar voor het verwende publiek bij de grote club is dat te mager. Dat moet anders en om die reden is winst zaterdag en niks anders dan dat belangrijk voor de ploeg van trainer Bas Gösgens. De laatste berichten uit Rosmalen zijn echter dat de schorsingen en blessures aardig aan het verdampen zijn dus de Veghelaren kunnen zaterdag een behoorlijk OJC Rosmalen aan de aftap verwachten. 

Matig
Blauw Geel'38 oefende afgelopen zaterdag op het mooie complex van voetbalclub Rhode/Van Stiphout. De opzet was de opluistering van het nieuwe kunstgrasveld, maar de ook de kleedkamers en kantine ondergingen eerder een metamorfose. Wat nog het meest opviel was de prachtige verlichting van het hoofdveld die echt aan alle FIFA-normen voldoet. Een groot contrast met de karige verlichting  zaterdag bij OJC Rosmalen die ronduit matig is. De twee teams zullen het dan met een paar lumentjes en luxjes minder moeten doen. De kans dat Mustafa Guler meespeelt op de Groote Wielen is naar zijn zeggen hoogst twijfelachtig. Dat is zonder meer een gemis, vooral nu hij zo lekker bezig is voor de Veghelaren. Hoe dit trainer Niels van Casteren op gaat lossen, daarvoor zijn diverse modellen mogelijk. Wellicht laat hij Yevghenny Marceli opdraven tegen zijn voormalige club. Maar ook schuiven en dan Joey Hellstern inbrengen hoort tot de mogelijkheden. We gaan het zien zaterdag waar om 19.00 uur scheidsrechter Lorenzo Cairo uit Den Bosch de scheidsrechter is.



Lorenzo Cairo is zaterdag de scheidsrechter (Foto Peter Kuijpers)

Gesprek Peter Kuijpers met trainer Niels van Casteren die twee jaar bijtekende in Veghel. Hij kon dat op deze video nog niet bekend maken omdat de spelers nog niet ingelicht waren. Later bij de jaarlijkse kaartavond bij hoofdsponsor Jumbo gebeurde dat wel. 

Programma Derde Divisie B:
Quick '20- HSC '21 (zaterdag, 17.00 uur)
OJC Rosmalen- Blauw Geel '38 (zat, 19.00 uur)
ADO '20- VV UNA
EVV- VV Dongen
VV GOES- TEC
HBS- OFC
Hercules- Jong FC Volendam
JVC Cuijk- Westlandia
OSS '20- Quick (H) 

Stand Derde Divisie:
1. TEC 11-23
2. Jong FC Volendam 11-25
3. UNA 11-22
4. Goes 11-21
5. Dongen 11-21
6. ADO'20 11-19
7. OFC 11-17
8. O.S.S.'20 11-17
9. HSC'21 11-15
10. Blauw Geel'38 11-15
11. JVC Cuijk 11-15
12. Hercules 11-13
13. EVV 11-12
14. HBS 11-10
15. Quick 11-10
16. Quick'20 11-10
17. Westlandia 11-9
18. OJC Rosmalen 11-7

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant