Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg
FOTO'S

Volkelse René van der Locht verrast tijdens sinterklaasintocht

Algemeen 1.794 keer gelezen

VOLKEL | Sinterklaas is weer in Nederland en kwam gistermiddag meteen naar Volkel. Samen met heel veel Pieten op een vol Schakelplein heeft hij genoten van optredens door de Volkelse jeugd. Het was niet alleen feest voor de kinderen: de Volkelse René van der Locht (50) werd tijdens de optocht verrast met de mededeling dat hij is voorgedragen om op 2 januari 2019 de vrijwilligerspenning in ontvangst te komen nemen op het gemeentehuis in Uden.  

René is voorgedragen door de Sinterklaascommissie Volkel en door de JOS (Jeugd op Stap). Al vele jaren is Rene een van de drijvende krachten achter de Sinterklaascommissie. Hij is begonnen als zwarte Piet tijdens de intocht van Volkel. Na dit diverse jaren te hebben gedaan vond hij dat hij hiermee moest stoppen. Vanwege zijn betrokkenheid als vrijwilliger bij de kindervakantieweek, het S.O.S. kamp en de J.O.S. avonden, werd hij door teveel kinderen herkend. Hij wilde echter zijn bijdrage blijven geven aan dit geweldige kinderfeest en daarom kwam Rene in de Sinterklaascommissie. Daar zorgt hij al zeker 20 jaar voor heel veel dingen. Als voorzitter van deze commissie regelt hij onder andere de jaarlijkse subsidieaanvraag en zorgt voor alle betalingen. De uitdaging is jaarlijks een andere opzet te vinden zowel qua invulling als locatie om daarmee alle lagen van de Volkelse gemeenschap te bereiken. Doordat hij zoveel mensen en vooral de jeugd kent, vanwege al zijn andere vrijwilligerswerk, weet hij elk jaar weer een mooie groep pieten bij elkaar te vinden en andere te mobiliseren zoals sponsors en hulptroepen om er ieder jaar weer een mooi feest van te maken.

Vanaf het begin, al bijna 25 jaar, is René actief als vrijwilliger bij de JOS (Jeugd op Stap). René heeft bijna 25 jaar geleden de JOS opgericht omdat er toen geen uitgaansgelegenheid was voor de jeugd van Volkel en hij zelf zo'n leuke herinneringen had aan het uitgaan in Volkel tijdens zijn eigen jeugdjaren. Vooral dankzij de tomeloze inzet van René en zijn verantwoordelijkheidsgevoel hebben in al die jaren al heel veel kinderen mooie herinneringen overgehouden aan de JOSavonden die ze vroeger en/of nu bezochten. Door zijn ervaring is hij vaak degene  waarop iedereen terug valt. Hij is het aanspreekpunt en tevens de vertegenwoordiger van de JOS bij Stichting Jeugdbelangen Volkel. Hij regelt allerlei administratieve zaken, de financiële boekhouding en de inkoop. 

Op de JOSavonden is hij altijd in de weer en op alle plekken inzetbaar. Kassa, bar, spreekstalmeester. Hij weet iedereen te enthousiasmeren en te waarderen. Dankzij hem is de groep vrijwilligers een gemêleerde groep (van 15 tot 50 jaar) waarbinnen iedereen ruimte krijgt om zijn talenten te benutten en waar vooral ook veel gelachen wordt. René zoekt ook echt de verbinding met andere verenigingen, zoals de samenwerking met Scouting Volkel, het MC in Uden en de biljartclub Jong Geleerd. 

Fotograaf Henk Lunenburg maakte deze middag foto's.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant