Het eerste elftal van VIOS'38 wil dit jaar meedoen om het kampioenschap in de vijfde klasse F. Staand geheel links: hoofdtrainer Michel Janssen. (foto: VIOS'38)
Het eerste elftal van VIOS'38 wil dit jaar meedoen om het kampioenschap in de vijfde klasse F. Staand geheel links: hoofdtrainer Michel Janssen. (foto: VIOS'38)

'Het is bij VIOS'38 heerlijk werken met een leergierige groep'

Voetbal 657 keer gelezen

BEUGEN | VIOS'38 maakte afgelopen zomer een opvallende keuze toen de Beugense club in allerijl op zoek moest naar een opvolger voor trainer Tom Wollenberg, die wegens een studie pas laat zijn vertrek aankondigde. De keuze viel op Michel Janssen, die bij de vijfdeklasser is begonnen aan zijn eerste klus als hoofdcoach. "Het is hier heerlijk werken met een leergierige en ambitieuze groep die wil meedoen om promotie", vertelt Janssen.

Door Martijn Schwillens

"Ik ben tevreden hoe het tot nu toe gaat", vervolgt de 43-jarige Groesbeker, die de overstap maakte van het tweede elftal van Groesbeekse Boys en daarvoor meer dan tien jaar jeugdtrainer was bij DVSG. "Ik kende via mijn werk Tom Wollenberg. Hij gaf aan dat hij wegens een studie moest stoppen en hij heeft mijn naam toen getipt bij het bestuur van VIOS'38. Ik ben ze dankbaar dat ze het hebben aangedurfd om in zee te gaan met iemand zonder ervaring bij een eerste elftal. De samenwerking verloopt volgens mij uitstekend."
Janssen noemt de regio waarbinnen hij nu werkzaam is een stuk gemoedelijker dan de regio Nijmegen/Groesbeek. "De sfeer langs de kant is veel anders", stelt Janssen. "Er wordt hier veel leuker gevoetbald: scherp maar bijna altijd fair. Wedstrijden in Nijmegen dreigen veel eerder te ontsporen."

Ambities
De huidige vierde plek in de vijfde klasse F smaakt naar meer, zegt hij. "Meteen bovenaan staan, is leuk, maar dat hoeft voor mij niet. Laat de druk maar bij de andere ploegen liggen. We willen minimaal een periodetitel pakken, maar we hopen natuurlijk op meer."
VIOS'38 verloor tot op heden twee keer, van de titelconcurrenten De Zwaluw en GVV'57. "Tegen Grave hadden we een punt verdiend en tegen De Zwaluw (2-3 verlies) hadden we bij rust 4-1 voor moeten staan. De ervaring leert dat niet de wedstrijden tegen directe concurrenten, maar tegen de ploegen lager op de ranglijst cruciaal zijn in de strijd om promotie. Je ziet elke week rare uitslagen. Je moet er voor zorgen dat je er daar zelf zo min mogelijk van hebt."

Speelwijze
Onder Janssen hanteert VIOS'38 dit seizoen een nieuwe speelwijze. "We hebben wat posities omgewisseld, waardoor we ook anders zijn gaan voetballen. Ik wil meer opbouwen van achteruit, terwijl vorig jaar veel de lange bal werd gehanteerd. We hebben de spelers om uit te gaan van onze eigen kracht. Ondanks dat we veel wedstrijden niet goed hebben gespeeld, hebben we die duels wel gewonnen", weet hij. "Op de trainingen werken we er nu aan om ook nog op een andere manier te gaan spelen als de wedstrijd erom vraagt. Dit vraagt iets van mijn spelers, maar de groep is erg leergierig en ambitieus."

Contractverlenging
Janssen tekende medio juni een contract voor één seizoen op sportpark De Slatert. Contractverlenging zou dus logisch zijn. Toch? "Ik heb vanuit de spelersgroep of de mensen langs de kant geen rare geluiden gehoord over mijn werkwijze. Ik verwacht dat we half december om de tafel gaan om te evalueren. De intentie om hier door te gaan, is er bij mij in ieder geval."

Programma vijfde klasse F:
Fiducia- SVS Stevensbeek
VV Holthees-Smakt- Astrantia
HRC '27- GVV '57
VV Menos- DWSH '18
SV Merselo- SCV '58
VV Sambeek- VV De Zwaluw
VIOS '38- Elsendorp 

Stand vijfde klasse F:
1. SCV'58 8-22
2. GVV'57 8-18
3. VIOS'38 8-18
4. Elsendorp 8-16
5. De Zwaluw 8-16
6. Astrantia 8-15
7. Merselo 8-13
8. Holthees-Smakt 8-12
9. Sambeek 8-10
10. HRC'27 8-10
11. DWSH'18 8-7
12. Menos 8-3
13. SVS 8-3
14. Fiducia 8-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant