Afbeelding

100 jongeren komen af op 'Chillen met Friet'

Human Interest 1.182 keer gelezen

UDEN | Elk jaar pakt de Udense Uitdaging voor haar campagne een maatschappelijk onderwerp aan. Dit jaar helpen ze jongeren in kwetsbare situaties. Het doel? Een fijn event, met mooie mensen. Dit jaar werd dat 'Chillen met friet', een event voor jongeren in Uden. Afgelopen woensdag was er in MC Uden naast chillen met friet en een frisje, alle ruimte voor activiteiten; muziek ontspanning, sport en experimenten.

Het event werd bezocht door zo'n 100 jongeren, waaronder veel nieuwe gezichten volgens medewerkers van het MC. Daarnaast werd er op een interactieve manier informatie gedeeld over, omgaan met geld, weerbaarheid en gezond eten. Bovendien waren er mogelijkheden om met een coach of hulpverlener van gedachten te wisselen. "Ons doel om jongeren te verbinden is zeker gelukt", vertelt Carla Blom, manager van de Udense Uitdaging. "Er werd volop geskate, gevoetbald, gegamed, geklommen, maar ook meegedaan aan de weerbaarhiedstraining Rots & Water, en de zogeheten Budgetquiz vanuit de Gemeente met zelfs een filmbon voor de winnaar. Moodboards zijn gemaakt, geluksmomenten opgeschreven, gelukskoekjes waren zeer in trek, en in de make-up ruimte kwamen de meiden goed uit de verf."

Bij binnenkomst en gedurende de avond was er volop fruit en verse friet, en voor iedereen een snack en fris. Daarna was er water of thee, en ook wat lekkers weg te geven. Voor de eerste 50 jongeren kon er rond 19.30 uur zelfs een powerbank worden afgehaald, wat erg goed werd ontvangen. "Dit alles werd mogelijk gemaakt door maatschappelijk betrokken ondernemers én vrijwilligers. Al met al was t een gezellige drukte met enthousiaste kinderen die echt genoten hebben, en wij ook."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant