Doelpunt Ferdy van den Berg. (Foto: Mark Pouwels)

JVC Cuijk kansloos op bezoek bij sterk O.S.S.'20

Voetbal 533 keer gelezen

OSS | Na drie nederlagen op rij snakte O.S.S.'20 naar een overwinning. Winnen deden de Ossenaren vandaag: JVC Cuijk werd met 3-0 aan de kant gezet. En daarmee spaarde O.S.S.'20 de tegenstander.

Na een wat mindere periode besloot O.S.S.'20-trainer Bertran Kreekels zijn elftal wat om te gooien. Met Bob van Lith en Bram Eltink verdwenen twee spelers uit de basis en met René Geerts en Luuk van Dijk keerden er twee middenvelders voor terug. Rechtsback Ferdy van den Berg schoof door naar de rechtsbuitenpositie en zijn plek achterin werd ingenomen door Bob Zonnenberg. Joep van de Rande zakte een linie naast Teun van Grunsven en verdediger Joep van Engelen begon als linksback. "In onze selectie zijn de verschillen niet groot en dan kun je gaan wisselen. Ik voelde vandaag ook dat het team besefte dat er op het veld iets moest gebeuren."

Vroege openingstreffer
O.S.S.'20 begon furieus. Al na twee minuten zette Ferdy van den Berg de thuisploeg op voorsprong, nadat hij een voorzet van de linkerflank in de hoek deponeerde. Het bleef tot aan de rust 1-0, omdat de goal van Tony de Groot werd afgekeurd vanwege buitenspel. De terechte 2-0 kwam zeven minuten na rust. Jos Peltzer -dit seizoen één van de opvallende spelers- verdubbelde de score.

Jos Peltzer. (Foto: Mark Pouwels)

De beslissing viel halverwege tweede helft door Bob Zonnenberg: 3-0. En JVC Cuijk? De ploeg verloor dus opnieuw en ook zorgelijk: het creëerde vrijwel geen kans. De ploeg van trainer Ferdi Akankan is gezakt naar de veertiende plaats.

Opstelling O.S.S.'20: Ralph Vos, Bob Zonnenberg, Teun van Grunsven, Joep van de Rande, Joep Engelen, René Geerts, Luuk van Dijk, Tony de Groot, Jos Peltzer, Ferdy van den Berg en Tom Pijnenburg.‏