De prijs wordt uigereikt aan Debby, Nicole, Jos en Karin
De prijs wordt uigereikt aan Debby, Nicole, Jos en Karin

Buschauffeuse Nicole wil Songfestival-variant winnen

Kunst en cultuur 1.270 keer gelezen

UDEN | Meedoen aan het Eurovisiesongfestival is niet voor velen weggelegd, maar deelname aan het COC Songfestival wél. En bij Arriva Uden weten ze daar alles van. Buschauffeuse Nicole Verhoeven is één van de dertien deelnemers die op zaterdag 8 december in de finale van het festival in Amsterdam staat.

Tussen haar busritjes door maakt Nicole even tijd voor ons, op het kantoor van Arriva aan de Energielaan. Daar kun je duidelijk niet om Nicole's deelname heen. Er is een heus hoekje ingericht met foto's van Nicole, informatie over het festival én een inschrijflijst voor wie mee wil gaan kijken. "Het COC Songfestival is ooit begonnen als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival", vertelt Nicole. "Aanleiding daarvoor was de teleurstellende score van Willeke Alberti in 1994. Hierdoor mocht Nederland het daarop volgende jaar niet aan het festival deelnemen. COC Limburg bedacht toen als alternatief het COC Songfestival." Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio's aan meedoen. Het gaat om liedjes met een thema dat te maken heeft met lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen. "Ik deed in 2017 voor de eerste keer mee aan de voorronde van het COC Songfestival Nijmegen, toen ik gevraagd werd door Debby Marijnissen en Jos de Ridder. Zij schreven voor mij de muziek en tekst. We traden samen op onder de naam FIER!" Ze eindigden op een tweede plaats. Maar fanatiek als ze zijn, deden ze dit jaar weer een poging met versterking van Karin Arentsen. "Nu werden we eerste, wat betekent dat we 8 december in De Duif in Amsterdam in de finale staan om ons liedje nog een keer te laten horen."

Winnen
FIER! brengt het nummer 'Goed Genoeg?', een catchy poprocknummer met pit, dat gaat over internetdaten. De liedjes worden tijdens de finale beoordeeld door een regiojury en een vakjury. De vakjury bestaat dit jaar uit oud-winnares Dana Petlan, presentator en Mister Gay 2011 Thom Goderie, singer/songwriter Astrid Akse, The Voice of Holland-finalist Sjors van der Panne en zangeres Astrid Nijgh. "Ik kan wel zeggen dat we alleen maar mee doen omdat we het leuk vinden, maar dan zou ik liegen", lacht Nicole. "We gaan natuurlijk vol voor de winst, al zijn er heel veel goede inzendingen dit jaar."

Hartverwarmend
De buschauffeuse kijkt uit naar het optreden, maar haar collega's misschien nog wel meer. "Twee enthousiaste collega's van me hebben voorgesteld om met een bus naar Amsterdam te gaan, om ons aan te moedigen. Inmiddels zijn ze al met 30 man. Dat vind ik echt zo leuk, ik had niet verwacht dat iedereen zo enthousiast zou zijn. En daarbij vind ik het ook hartverwarmend dat het hier helemaal niet uitmaakt wie je bent of wat je bent. Een fijne sfeer."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant