Wedstrijdverslag United Breda ds2 - HV Helios '72 ds1

Sport 209 keer gelezen

UDEN | Voor HV Helios '72 ds1 stond zaterdag de uitwedstrijd tegen United Breda ds2 op het programma. Vorig jaar hadden ze het lastig in de sfeerloze hal van Breda, wat ook resulteerde in een verlies. De dames van Helios waren er daarom op gebrand om een wedstrijd met sfeer neer te gaan zetten.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd ging gelijk op tot een 4-4 tussenstand. Het was niet van het spel van Breda af te lezen dat zij op de een na laatste plaats staan op de ranglijs. De nichtjes Sien en Lieve Hommeles trokken hun potje conditie open. Lieve trok het spel breed en Sien bleef de breaks maar rennen. De eerste helft zijn er dan ook maar liefst zeven breaks gelopen. United Breda kwam er niet meer aan te pas, waardoor er een mooie 6-16 ruststand op het scorebord stond. In de rust werd al snel als doel gesteld de stand te verdubbelen naar twintig doelpunten verschil. De dames wilden het tempo behouden en aan het doelsaldo gaan werken. De dames van Breda waren weer op adem na rust, waardoor het spel de eerste 5 minuten weer redelijk gelijk op ging. Maar toen kwam Michelle Henzen los en liet de keeper van Breda weer alle hoeken van de goal zien. Ieder schot van Michelle was raak! Waar we normaal ietwat verslappen bij een grotere voorsprong bleven we nu op vol tempo door gaan en Hilde van der Cammen had weer een sterke wedstrijd en hield het doel aardig schoon. Grote complimenten gingen er deze wedstrijd naar backup speelster Leora Maas. Met haar sterke verdedigende kwaliteiten en drie doelpunten heeft zij een mooie bijdrage geleverd aan deze wedstrijd. De wedstrijd eindigde in een mooie 15-35 eindstand en het doel van twintig doelpunten verschil werd behaald. Helios presteert al weken boven verwachting goed en de dames knokken iedere wedstrijd weer voor ieder punt. Volgende week staat de spannende thuiswedstrijd om de tweede plaats op het programma tegen MHV ds2, aanvangstijd 14.00u. Publiek is meer dan welkom!!

Doelpunten: Michelle Henzen 13 - Sien Hommeles 9 - Leora Maas 3 - Lieve Hommeles 3 - Floor Smits 2 - Maud Herber 2 - Laura Verhoeven 2 - Suzanne van Oort 1

Wedstrijdverslag Jupiter hs1 - Helios/Habo hs1
Het herenteam trok in slanke vorm (9 personen) naar Eersel. Hier wachtte een volle bank (14 personen) van Jupiter. Meteen vanaf het begin was duidelijk dat jupiter fysiek en op snelheid wilde spelen. Met 10 breaks in de eerste helft liep jupiter snel uit.  De heren probeerde aan te sluiten, maar miste het doel net iets te vaak.  Rust werd dan ook 16 - 7 en was duidelijk dat onze conditie op de proef werd gesteld.

De tweede helft begonnen we met goede moed en werd er beter afgerond.  De heren nadere, mede dank aan het goede keepwerk van Hans, jupiter halverwege de tweede helft op 3 punten. Op instructie van het team werden weinig breaks gegooid, omdat jupiter snel terug was.  Hierdoor werd weinig balverlies geleden.  Voor Jort was hier erg content mee. In de laatste 10 minuten zette jupiter nog even aan en kwamen de heren tekort en werd afgesloten met een eindstand van 26-17. De scheidsrechter (uit Limburg) was uiterste blij met de sportieve pot.  Er zijn geen 2-minuten tijdstraffen uitgedeeld en hij gaf de keeper van Helios duimpjes voor het uitstekende keeperswerk in de tweede helft.