In het revalidatiecentrum leerde Dik opnieuw lopen en fietsen.
In het revalidatiecentrum leerde Dik opnieuw lopen en fietsen. Foto: Ron Meurkens Media Advies Eindhoven.

Dik Bakker geniet, ook met hersenletsel, weer van het leven

Algemeen 1.486 keer gelezen

VEGHEL | Dik Bakker werd in 2014, toen 56 jaar, aangereden door een auto terwijl hij op de fiets zat naar zijn werk. Hij belandde in het ziekenhuis en lag drie weken in coma. Zijn familie was al voorbereid dat hij het niet zou overleven. Maar hij ontwaakte en herstelde snel.

In het revalidatiecentrum leerde Dik opnieuw lopen en fietsen. Maar hij werd ook geconfronteerd met de gevolgen van zijn hersenletsel: snel moe en overprikkeld zijn, oorsuizen en dubbel zien omdat zijn oogzenuwen beschadigd zijn. Na vijf maanden mocht hij naar huis. Eenmaal thuis kostte het Dik moeite zijn leven opnieuw in te richten. "Ik was gefrustreerd, verdrietig en soms angstig en ik kon ontremd reageren. Ik moest mijn baan opgeven en kon daardoor niet meer voor mijn gezin zorgen. Dat vond ik erg moeilijk." Maar ook voor zijn omgeving was het lastig. Zij hadden in feite een 'nieuwe Dik' gekregen. "Dat zorgde regelmatig voor spanningen en onbegrip."

'De Dik van voor het ongeluk'
Dik is hulp gaan zoeken. Wat hem vooral heeft geholpen is het behandeltraject van Hersenz. Hierdoor kregen hij en zijn familie hulp bij zijn veranderende gedrag en karakter en leerde hij hoe hij beter om kon gaan met zijn energie. "Door het delen van ervaringen kreeg ik veel herkenning. Hersenz hielp me het verlies van 'de Dik van voor het ongeluk' te verwerken en accepteren." Door het delen van zijn verhaal hoopt Dik anderen die in dezelfde situatie zijn beland te helpen en ze te laten zien dat het nog steeds mogelijk is om nog te genieten van het leven, ook met hersenletsel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant