Afbeelding

Eerste nul-op-de-meterwoningen in Uden zijn een feit

Wonen 2.442 keer gelezen

UDEN | In De Vlindergaard in Uden, de nieuwbouwwijk aan de oostkant van Het Retraitehuis, overhandigde woningcorporatie Area gisteren de sleutels aan de bewoners van 38 eengezinswoningen. Het zijn de eerste nul-op-de-meterwoningen in Uden.

De 38 eengezinswoningen wekken hun eigen energie op. De zonnepanelen op het dak, de goede isolatie en de warmtepomp in de woning zorgen voor voldoende stroom, verwarming en warm water. Daarnaast wekken de woningen voldoende energie op voor huishoudelijk verbruik, bijvoorbeeld voor het opladen van je telefoon of het gebruik van de wasmachine. Een gasaansluiting is daardoor niet meer nodig. Door de combinatie van deze installaties en goede installaties, hebben bewoners een comfortabele woning en lage energielasten.

De Gaarden
In 2016 ontwikkelden en realiseerden Area en Hendriks Coppelmans samen De Kersengaard, aan de westkant van Het Retraitehuis. In deze nieuwe wijk verschenen 18 eengezinswoningen en een appartementengebouw met 24 appartementen. In 2018 bouwen ze samen verder aan De Vlindergaard, ten oosten van Het Retraitehuis. Naast 38 eengezinswoningen verschijnt in dit gebied een energiezuinig appartementengebouw met 28 appartementen. Het appartementengebouw wordt begin 2019 opgeleverd. Alle woningen zijn sociale huur.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant