Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg

Gemeente Uden zet jeugdige vrijwilligers in het zonnetje

Algemeen 1.569 keer gelezen

UDEN | De gemeente Uden hecht veel waarde aan de bijdrage van de vele vrijwilligers aan de lokale gemeenschap. Het is inmiddels een goede traditie om jaarlijks enkelen van hen in het zonnetje te zetten. Op 2 januari 2019 valt de eer te beurt aan vier volwassen vrijwilligers en gisteren werden zes jeugdige vrijwilligers geëerd voor hun inzet in aanwezigheid van burgemeester Henk Hellegers, die de genomineerden de 'Opgestoken Duim' en een cadeaubon overhandigde.

door Ankh van Burk

De bijeenkomst met de jeugdige vrijwilligers werd dit jaar voor het eerst in de raadzaal gehouden. Daar werden de vrijwilligers en hun ouders, vrienden en bekenden welkom geheten door wethouder Maarten Prinssen. Burgemeester Henk Hellegers benadrukte blij te zijn met de vele activiteiten in de gemeente die gedragen worden door vele vrijwilligers, in het bijzonder ook de jonge mensen, die daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan het maatschappelijk gebeuren. Wethouder Maarten Prinssen liet de jongeren vertellen over hun vrijwilligerswerk en stelde de vraag hoe zij over vijf jaar dachten in het vrijwilligerswerk te staan. Alle vijf aanwezige jongeren zagen zich over vijf jaar nog actief als vrijwilliger en gaven aan te willen blijven groeien in hun rol als vrijwilliger.

Jaimy Coomans werkt als vrijwilliger bij Jongerencentrum MC Uden aan de Loopkantstraat, waar jongeren kunnen skaten, voetballen en chillen. Jaimy is als vrijwilliger in de loop der jaren uitgegroeid tot steunpilaar voor de organisatie en de andere vrijwilligers. Zijn ambitie is om in de toekomst minimaal een avond per week beheerder te worden bij MC.
Mike Wissekerke is actief als trainer van een jeugdteam bij FC De Rakt, waar hij afgelopen jaar de overstap maakte naar de selectie van FC De Rakt. Met passie en inzet is hij drie keer per week actief bij twee trainingen en een wedstrijd van JO13-1 in de A-categorie. 'Een vrijwilliger die de club maakt', volgens FC De Rakt.
Martijn Ambagtsheer heeft zich bij De Pul bekwaamd in de lichttechniek en dat is heel knap, omdat Martijn een beperkt gezichtsvermogen heeft. Vanuit het niets heeft hij zich de lichttechniek eigen gemaakt en zijn droom is om later les te geven in deze techniek.
Bjorn van der Heijden werkt eveneens in De Pul als barmedewerker, die ook de bardiensten coördineert. Hij wordt door De Pul gewaardeerd als een harde werker, die niet op de voorgrond treedt, maar goed in staat is de rust en het overzicht te bewaren.
Rens Thijssen is door zijn oma enthousiast geworden als vrijwilliger bij WGZ (Werkgroep Gehandicapten Zwemmen). Hij blijkt een geweldig talent te hebben in zijn omgang met mensen met een verstandelijke beperking. Zijn doel is om deze mensen uit te dagen zichzelf te verbeteren. Zijn ambitie is om zich als trainer hogerop te werken en zich in te zetten voor de Special Olympics.
Veerle van den Heuvel kon niet op de bijeenkomst aanwezig zijn. Zij wordt door volleybalvereniging Saturnus/HC gewaardeerd om haar inzet als eindverantwoordelijke voor de technische opleidingen van de jongste jeugd van 6 tot 12 jaar en is daarmee een enorm voorbeeld voor de jeugd van Saturnus.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant