De muzikanten luisteren aandachtig naar dirigent William Kroot
De muzikanten luisteren aandachtig naar dirigent William Kroot Foto: Ad van de Graaf

'Nummers die iedereen kent en waar mensen herinneringen aan hebben'

Kunst en cultuur 1.452 keer gelezen

UDEN | De Udense Top 2000 vindt op zaterdag 22 december plaats. Een feestelijke avond vol mooie liedjes die gaan van links naar rechts en van boven naar beneden. Al deze verschillende nummers hebben twee dingen gemeen: het zijn allemaal hits uit de Top 2000 én ze worden gebracht door talentvolle lokale zangers en zangeressen die begeleid worden door Udens Big Band.

Ook Yvon Kanters maakt zich op voor haar muzikale bijdrage. Twee jaar geleden deed ze al mee en weet na die geslaagde editie dat 22 december een hele leuke avond gaat worden. "Muzikaal gezien is het echt van superkwaliteit", vertelt ze. "Udens Big Band is erg goed en William Kroot is een ontzettend goede muzikale leider. Daarbij doen er natuurlijk allemaal lokale mensen uit Uden en omgeving mee die elkaar kennen." Yvon heeft al behoorlijk wat ervaring op zanggebied. "Momenteel ben ik druk bezig met een eigen bigband, bestaande uit 19 mannen plus Yvon", lacht ze. "Ik ben dus wel bekend met de bigband scene. Ik vind het hartstikke gaaf." De 22e zingt ze het nummer Valerie van Amy Winehouse en Higher Ground van Stevie Wonder. "Iedereen kan lekker meedansen. We doen nummers die iedereen kent en waar mensen herinneringen aan hebben. Het is immers de Top 2000!"

Kaarten
Wil je de avond bijwonen? Kaarten kosten 12,50 euro en zijn via de website van Theater Markant te bestellen (www.markantuden.nl), telefonisch via 0413 25 61 10 of aan de kassa van het theater.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant