Afbeelding
Foto: Peter Noy

'Vrijwilligers Sint Jan Uden maken het verschil'

Human Interest 2.193 keer gelezen

UDEN | Tijdens de Nationale Dag van de Vrijwilliger vrijdagmiddag werden maar liefst 38 jubilarissen van BrabantZorg Sint Jan in het zonnetje gezet. Carolien Jordens, Regiomanager Uden en Vrijwilligerscoördinator Maria van de Donk spraken de vrijwilligers toe en bedankten hen voor de inzet en betrokkenheid. Jaarlijks organiseert BrabantZorg Sint Jan in de Udense Kruisherenkapel een feestelijke bijeenkomst met koffie, thee, een stuk gebak en na afloop een bos bloemen.

tekst & foto's: Peter Noy

Volgens Carolien Jordens wordt kwaliteit van leven vaak ervaren in contact met anderen. Je gewaardeerd voelen, iets betekenen voor de ander. "Vrijwilligers kunnen daar een actieve bijdrage aan leveren. Gelijkwaardigheid in een relatie, daar gaat het om. Wanneer je dat als vrijwilliger op de ander kunt overbrengen heeft hij of zij ook het gevoel er toe te doen. Ik vind het fijn dat er mensen zijn in onze samenleving die iets voor een ander kunnen en willen betekenen. Daarom ben ik trots op onze vrijwilligers, zij zijn het die het verschil maken in het persoonlijk contact met de cliënten", aldus Jordens. Fieke de Wit uit Uden viert vandaag haar vijfjarig jubileum als vrijwilligster van Sint Jan. "Ik kom uit de psychiatrie, het helpen van mensen zit in mijn genen. Ik wilde altijd al iets voor anderen betekenen, dat geeft mij veel voldoening. Na mijn pensionering greep ik mijn kans en heb me toen aangemeld bij de vrijwilligerscoördinator. Ik kon direct aan de slag met de persoonlijke begeleiding van een cliënt. Met haar ga ik wekelijks wandelen en winkelen. Ook assisteer ik met de organisatie van de uitstapjesbus en neem cliënten mee naar de Heilige mis in de Kruisherenkapel." 

Luis in de pels
Udenaar Jan Koster (75) is sinds 12½ jaar vrijwilliger en werd deze middag eveneens in het zonnetje gezet. "Ze hebben mij destijds gestrikt voor de cliëntenraad van Zorgcentrum Sint Jan. Ik wilde graag een proeftijd van een half jaar om de werkwijze en sfeer te proeven. Mijn drijfveer om dit werk te doen, is met mensen om te gaan en dan met name ouderen die de maatschappij hebben gevormd tot wat het nu is. Doordat zij afhankelijk van de zorg zijn, wil ik hen graag helpen en adviseren. Als cliëntenraad zijn wij een luis in de pels van de directie van BrabantZorg. Wij geven hen gevraagd en ongevraagd advies over allerlei zaken. De directie staat daar gelukkig positief tegenover waardoor er diverse projecten gerealiseerd zijn waaronder herinrichting voortuin, kinderopvang en het realiseren van afdelingshuiskamers", besluit Jan Koster. Voor informatie en/of aanmelden als vrijwilliger bij BrabantZorg, neem telefonisch contact op met Maria van de Donk (Vrijwilligerscoördinator), 0413 26 39 20 of stuur een mail naar vrijwilligersuden@brabantzorg.eu.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant