De groep meiden
De groep meiden

Fitland Spinning Marathon voor Stichting Uniek

Human Interest 763 keer gelezen

UDEN | Fitland aan Vluchtoord 5a in Uden houdt op zaterdag 19 januari een Spinning Marathon. De opbrengst wordt in zijn geheel geschonken aan Stichting Uniek.

Stichting Uniek is een ouderinitiatief en is bezig met de realisatie van een woonproject in Uden ten behoeve van het begeleid huisvesten van 10 jongvolwassen vrouwen. Zij kunnen, door hun verstandelijke beperking en/of stoornis in het autistisch spectrum niet zelfstandig wonen. "Daarom hebben wij, als ouders verenigd in Stichting Uniek, besloten dit voor onze dochters mogelijk te maken", legt Ton van Lent, lid van de werkgroep communicatie, uit. "Behalve wonen wordt ook zorg door de stichting geregeld. Het realiseren van een mooi wooncomplex kost een hoop geld. Er is een aanzienlijk bedrag nodig om al onze wensen uit te laten komen. Als ouders dragen wij uiteraard financieel ons eigen steentje bij, maar omdat het om een aanzienlijk bedrag gaat zijn wij heel erg blij als anderen ons willen steunen." Het aanbod van Fitland, spinnen voor het goede doel, grijpen ze dan ook met beide handen aan.

Inschrijven
De marathon duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Wil je meedoen? De inschrijvingsprijs is 15 euro per persoon voor vier uur spinnen. Het is ook mogelijk om je als team in te schrijven. Dat kost 40 euro, voor een team van maximaal vier personen. Inschrijven doe je via uden@fitland.nl. Het inschrijfgeld kan betaald worden aan de receptie van Fitland Uden. Elke deelnemer krijgt een goodiebag, als dank voor de deelname en steun.

Loterij
Je hoeft niet per se mee te fietsen om bij te dragen. Er is deze dag namelijk ook een loterij, waarbij allerlei prijzen worden verloot waaronder bioscoopkaartjes, een waardebon voor de kapsalon en een boodschappentas. Loten worden in twee categorieën verkocht. Zo zijn er loten voor 1 euro te koop voor de kleinere prijzen, maar zijn er ook loten voor 5 euro per lot. Koop je deze, dan ding je mee voor de hoofdprijzen. Hierbij kun je denken aan een high tea ter waarde van 195 euro of een salontafel. "Voor de loterij en voor het vullen van een goodiebag zijn wij nog op zoek naar sponsoren", vertelt Ton. "Uiteraard blijven de sponsors niet onbesproken." Wil je meewerken om de dag tot een groot succes te maken? Laat dat dan via 0413 24 79 22.

Stichting Uniek
Wil je meer weten over Stichting Uniek? Kijk dan op www.woongroepuniek.nl of www.facebook.com/woongroepuniek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant