De route van de Smul Kersttrein
De route van de Smul Kersttrein

Smul Christmas & Lights Edition in het sportpark

Algemeen 1.142 keer gelezen

UDEN | Christmas & Lights opent morgen om 17.00 uur in het sportpark van Uden. Het evenement duurt tot en met zondag 16 december.

De naam Christmas & Lights zegt het al: het sportpark zal vanaf vrijdag in kerstsfeer omgetoverd zijn. De bomen in het park zullen op een unieke wijze worden uitgelicht, bezoekers zullen zich ineen sprookjesachtig park wanen, en in elk hoekje is iets bijzonders te zien. Alle medewerkers zijn in 'Dickens' stijl gekleed er zijn verschillende Foodtrucks, een kleine kerstmarkt, Santa's Workshop, een kersttrein en een grote apres-ski bar.

Foodtrucks
Wie van lekker eten houdt zal zeker niet teleurgesteld worden aankomend weekend. Een tiental Foodtrucks zullen er alles aan doen om de verwachting van de bezoekers waar te maken. Een aantal Foodtrucks hebben in juni tijdens de reguliere editie van Smul al aangegeven weer naar Uden te willen komen. Het evenement is echter kleiner van opzet waardoor er minder Foodtrucks kunnen staan, de organisatie heeft een selectie gemaakt uit de aanmeldingen en andere Foodtruckers ook een kans gegeven. De aanwezige Foodtrucks zijn Multitosti, Treatz met hun bubblewafels, Just say Cheese, De Lekkerik met Flammkuchen, Cedric's Poffertjes, Happy Chimney, Souperfood met biologische verse soep, Angora Catering met speciale hamburgers, turkse pizza en shoarma en Bakkie & Zo voor een bakje koffie en thee.

Santa's Workshop
Er zullen een aantal kerstkramen zijn waar bezoekers inkopen kunnen doen voor kerst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wandborden, kerstkransen voor buiten, tafeltjes en kerstbomen van hout. In Santa's Workshop kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar een kerstkadootje maken, op zaterdag en zondag van 13.30 tot 15.00 en van 15.30 tot 17.00. Dit kost 2,50 euro. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, en vol is dus helaas vol.

Smul Kersttrein
Er rijdt tijdens het evenement continu een gratis Smultrein tussen het centrum van Uden en het sportpark. Er zijn bushaltes bij de Albert Heijn en op de Nieuwe Markt. Trein gemist?
Geen probleem, hij zal binnen een half uurtje weer terug zijn uit het sportpark.

Smulbeker
Heb je nog een smulbeker van de juni editie? Neem deze gerust mee, hij wordt gratis omgeruild voor de nieuwe Christmas & Lights beker. Voor deze beker wordt bij je eerste consumptie aan de bar 2,50 euro gevraagd, bij je volgende consumptie krijg je na inlevering van je 'oude' beker, een schoon gespoelde beker terug. Op de beker zit geen statiegeld. De smulbeker kan je op alle edities van Smul gebruiken, we houden het park daardoor schoon en je hebt een leuk souvenir.

Informatie
Het festival is vrijdag open van 17.00 tot 24.00, zaterdag van 13.00 tot 24.00 en zondag van 13.00 tot 22.00. Entree is gratis en honden zijn ook welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant