Sander Egmond namens Blauw Geel'38 aan de bal
Sander Egmond namens Blauw Geel'38 aan de bal Foto's Gerard Beekmans

Blauw Geel'38/Jumbo en O.S.S.'20 kunnen leven met het gelijkspel

Voetbal 423 keer gelezen

VEGHEL – Een geschatte 150 kleumende toeschouwers zagen Blauw Geel'38 en O.S.S.'20 met 1-1 gelijkspelen. Het was geen pretje langs de lijn en degene die kozen voor huiselijke warmte waren te benijden. Blauw Geel'38 kwam in de 39e minuut op voorsprong door Joey Hellstern die in de rebound scoorde. Na rust was het in de 55e minuut de weer sterk spelende Teun van Grunsven die uit een hoekschop van links raak kopte 1-1.

Door: Peter Kuijpers

Blauw Geel'38 begon aan het duel met O.S.S.'20 zonder Rick Polman en Erik van Loon. De Ossenaren verschenen zonder de langer geblesseerde Rob van Sonsbeek en Erwin Stadhouders. Middenvelder Stan van Dolleweerd was zijn tik die hij vorige week te incasseren kreeg tegen HBS nog niet te boven en moest zich eveneens afmelden. De bezoekers uit Oss begonnen sterk en namen het initiatief in het eerste kwartier waar de opgekomen Joep van de Rande de paal ramde. Eveneens een scrimmage voor het doel voor Blauw Geel'38 doelman Brahim Zaari kon niet verzilverd worden.

Mark Dobbelsteen aan de bal rond de middenstip

treffer
Blauw Geel'38 vermande zich en pakte de regie in de wedstrijd. O.S.S.'20 moest terug in de verdedigende modus. Was de wedstrijd vorige week bij Quick nog een optelsom van tekortkomingen, plots zagen de Veghelse getrouwen weer een heerlijk combinerend Blauw Geel'38. De automatismen heersten en er kwamen kansen. Vooral in het positiespel waren de Veghelaren plots de bovenliggende partij. De eerste kans was er voor aanvoerde Mark Dobbelsteen die door Sander Egmond richting keeper Ralph Vos werd gestuurd, Vos, die met een uiterste strekking, een doelpunt voorkwam. Maar ook Sander Egmond kreeg de mogelijkheid, maar kwam niet tot scoren. Wachten op de in die fase verdiende treffer was tot in de 39e minuut. Mustafa Guler kogelde een vrije trap in de hoek die fabelachtig werd gekeerd door Vos, maar het was Joey Hellstern, in de rebound, die met zijn derde competitietreffer voor Blauw Geel'38 de score opende.

Van Grunsven
Bij O.S.S.'20 bleef Luuk van Dijk na rust achter in de kleedkamer. Zijn vervanger werd Bob Zonnenberg. O.S.S.'20 startte de tweede helft als een raket. Blauw Geel'38 had het er moeilijk mee. Uit de hoekschoppen en vrije trappen wordt bij O.S.S.'20 steevast het hoofd gezocht van Teun van Grunsven. De lange Ossenaar, opgehaald vorig seizoen bij Stadsgenoot Margriet ontwikkelde zich zaterdagavond in Veghel als een van de smaakmakers bij O.S.S'20. Samen met Joep van de Rande sterke pionnen in de Osse defensie. Uit een corner in de 55e minuut  viel de verdiende gelijkmaker. Het was  Van Grunsven de bal strak langs Zaari binnen kopte 1-1. De wedstrijd kreeg een open karakter waar het voetbal kwam van Blauw Geel'38, waar de Ossenaren zich meesters toonde in de omschakeling en de Veghelse defensie handen vol werk gaven. Vooral in de laatste vijf minuten vergat O.S.S.'20 stiekem met de zege weg te sluipen op het Prins Willem Alexander Sportpark. Jos Peltzer, die ze de laatste weken makkelijk binnenschiet, liet het twee maal één-op-één met Zaari verstek gaan om zijn team aan een driepunter te helpen. Het bleef bij een gelijke stand waar achteraf beide trainers vrede mee hadden.

Danny Verbakel kijkt naar de bal

Trainer Niels van Casteren:"Ik denk dat wij voetballend de beste ploeg waren en voor 60 a 70 procent hebben gedomineerd. We vergaten de tweede goal te maken dat brak ons op. O.S.S.'20 kreeg nog twee schitterende kansen uit de omschakeling die lieten ze liggen. Alles bijeen optellende kunnen we beiden wel leven met het gelijke spel denk ik."

Trainer Bertran Kreekels: "Dubbel gevoel. We zijn goed begonnen en hadden de controle met twee goede kansen. Daarna nam Blauw Geel'38 het over en hadden we niets in te brengen en komen we verdiend met 1-0 achter. Na rust hadden we wel die controle over de wedstrijd tot aan het einde toe. We kregen echt goede kansen vooral in de slotfase laten we de winst liggen. Dat zijn normaal gesproken bij ons doelpunten helaas vanavond niet. Ik ben blij met ons herstel in de tweede helft, maar een zuurgevoel wat we hier hebben laten liggen en die kansen waren er.

Blauw Geel'38/Jumbo Brahim Zaari, Edwin Huibers, Desley Schilders, Tim Rerimassie, Sjaak Egmond, Mark Dobbelsteen, Hidde van Dijk (84. Koen van der Zanden), Mustafa Guler, Sander Egmond, Joey Hellstern (64. Yevghenny Marceli), Danny Verbakel.

O.S.S.20: Ralph Vos, Bram Eltink, Teun van Grunsven, Joep Engelen, Ferdy van den Berg, Luuk van Dijk (46. Bob Zonnenberg) Tony de Groot, Tom Pijnenburg (61. Bob van Lith), Jos Peltzer, Joep van de Rande, René Geerts.