René van der Locht, Wilma van Kessel, Chris Kuipers en Cis Evenwel (foto: Ad van de Graaf)
René van der Locht, Wilma van Kessel, Chris Kuipers en Cis Evenwel (foto: Ad van de Graaf)

In het zonnetje: vier vrijwilligers uit de gemeente

Human Interest 2.082 keer gelezen

UDEN | René van der Locht, Wilma van Kessel, Chris Kuipers en Cis Evenwel ontvingen gisteren in het Udense gemeentehuis hun vrijwilligerspenning. Het belangrijke en vele vrijwilligerswerk wat ze verrichten was het waard om ze nog eens extra in het zonnetje te zetten. Naast de penning ontvingen de vrijwilligers ook een cheque van 500 euro.

Cis Evenwel (68) is vrijwilligster bij kinderclub de Nieuwe Pit. Marion van Es en Marianne van de Wijst gaven gisteren een speech namens de kinderclub. Cis is al zeker 20 jaar zo'n tien uur actief als vrijwilliger. De kinderclub organiseert samen met vrijwilligers en ouders wekelijks op woensdagmiddag activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar uit de Bogerd of omgeving. In de afgelopen jaren heeft Cis het kinderwerk in de Nieuwe Pit opgezet en begeleid.

De Volkelse René van der Locht (50) uit Volkel werd toegesproken door Arna Bloemers namens de Sinterklaascommissie en Pleun Peerenboom namens JOS.  Al vele jaren is Rene een van de drijvende krachten achter de Sinterklaascommissie. Ook is hij al bijna 25 jaar actief als vrijwilliger bij de JOS (Jeugd op Stap).

Wilma van Kessel (55) is erg actief bij FC De Rakt in Uden. Ze wordt zelfs de moeder van de club genoemd. Erik Sanders en John Wijdeven deden een woordje namens de voetbalvereniging. Karel van de Leegte deed dit namens Schoolsport Uden, waar ze zich bezighield met het regelen en organiseren van de Sportieve School, een project waarin een tiental sporten gedurende een tijdsbestek van drie à vier weken langs de diverse scholen van Uden, Volkel en Odiliapeel circuleert. 

Als laatste vrijwilliger kreeg Chris Kuipers (61) zijn vrijwilligerspenning en cheque uitgereikt. Harry Blokhuis sprak hem toe namens woongroep De Blitz en de Vrijbuiters. Chris zet zich al ruim 20 jaar in als vrijwilliger binnen de gehandicaptenzorg, op school en de vrijetijdsbesteding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant