Afbeelding

Debat over Foodcourt versus Bernhoven: hoe gezond is de gemeente Uden eigenlijk?

Algemeen 3.122 keer gelezen

UDEN | Debatcentrum de Grens organiseert op zondag 13 januari haar tweede debat in De Pul in Uden. Deze editie staat in het teken van de aanstaande opening van het Udense Foodcourt, versus het nabijgelegen ziekenhuis.

Op 13 januari gaan onder andere Roland de Laak (supermarktondernemer), Ben Tuithof (voorzitter UDI'19, oud-wethouder) en Ingrid Verkuijlen (Gewoon Uden) met elkaar in gesprek over de vraag: Hoe gezond is de gemeente Uden? In het kader van preventie steekt de gemeente Uden veel tijd en geld in sportactiviteiten zoals Sjors Sportief, JOGG en GUUS, terwijl anderzijds de bouw van een prominent foodcourt wordt toegejuicht. 

De gemeente Uden claimt een gezonde gemeente te zijn. Gezondheid is één van de vijf G's van het door de gemeente ondersteunde Udenaar de Toekomst. En ook het coalitieakkoord benadrukt dat gezondheid een belangrijk item is. Maar hoe zien we dat terug in de praktijk? Is Uden eigenlijk wel een gezonde gemeente? Zijn er cijfers die aantonen dat een inwoner van Uden qua gezondheid echt veel beter af is dan inwoners van gemeentes die dat niet doen? Is het effect van dergelijk beleid überhaupt meetbaar? En ook niet onbelangrijk: kan dat geld niet efficiënter worden ingezet? Deze en andere vragen zullen op zondagmiddag de revue passeren tijdens het debat.

De Pul, waar het debat wordt gehouden, is gevestigd aan de Kapelstraat 13 in Uden. De zaal gaat open om 13.00 uur en de eerste debatronde vindt plaats om 13.30 uur. Het debatprogramma duurt tot 16.00 uur. De entree is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant