De top 3 bestond vorig jaar uit huismus, koolmees en pimpelmee (foto: Alain Gighnone/AGAMI)
De top 3 bestond vorig jaar uit huismus, koolmees en pimpelmee (foto: Alain Gighnone/AGAMI)

Tellen, tellen, tellen: doe mee met de Nationale Tuinvogeltelling

Human Interest 432 keer gelezen

REGIO | Zet de voedertafel klaar, hang de vetbol op en omcirkel de datum in je agenda! Want op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 januari houdt Vogelbescherming Nederland weer de Nationale Tuinvogeltelling. Iedereen kan meedoen aan het grootste burgeronderzoek van Nederland. Benieuwd hoe? Kijk voor meer informatie op www.tuinvogeltelling.nl

Tsjilpende huismussen in de heg, een bungelende koolmees aan de vetbol en de grote bonte specht die van de vogelpindakaas komt snoepen. Tijdens de Nationale Tuinvogeltelling heb je een half uurtje de tijd om helemaal op te gaan in de tuinvogels. Door de resultaten door te geven help je bovendien Vogelbescherming Nederland met belangrijke informatie over de vogels in je tuin.

Makkelijk
Vogelbescherming doet er alles aan om je te helpen de vogels te herkennen. Op de site staat een top 25 van de meest voorkomende tuinvogels, met herkenningstips en geluid. Met de gratis app Tuinvogels is het herkennen van vogels helemaal appeltje eitje. Vul de kleur en de grootte in en Vogelbescherming vertelt je welke vogel je ziet. Dit jaar wordt de Tuinvogeltelling voor de zestiende keer georganiseerd. Voorgaande edities hebben inmiddels een schat aan waardevolle informatie opgeleverd. Zo is de achteruitgang van de huismus terug te zien in de resultaten, net als de opkomst van de halsbandparkiet. In de telling is duidelijk te zien dat de vogels te vinden zijn in de tuinen waar goed gevoerd wordt. De top 3 bestond vorig jaar uit huismus, koolmees en pimpelmees.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant