Afbeelding

'Mensen inspireren om hun verbeeldingskracht aan te boren'

Kunst en cultuur 597 keer gelezen

NISTELRODE | Een reis langs verschillende stijlen, vormen en samensmeltingen van beelden. Afgelopen maandag opende in cultureel centrum Nestelré de 'Collage Art Tour' expositie van collage-artist Rianda van Well.

Meer dan veertig werken sieren de wanden van de Nestelré. Verschillend van kleurrijke collages met opvallende leuzen als 'Free Style' tot grote werken waar oude lp's een hoofdrol spelen. "Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk diversiteit te laten zien in deze expositie om bezoekers echt kennis te laten maken met mijn werk", vertelt collage-artist Rianda van Well. Haar creativiteit komt samen in de 'Collage Art Tour'. "Het is een oneindig creatief proces van onderzoeken, groeien en vooral veel plezier hebben. De collectie die ik in de Nestelré vertoon is daar het resultaat van. Elk lijnenspel, iedere vorm en kleur maakt de handgemaakte collages tot unieke verhalen die de collage tot leven brengen."

Kunstvorm
Rianda heeft het maken van collages tot een echte kunstvorm ontwikkeld, alle collages hebben dan ook een ding gemeen. "Enthousiasme, creativiteit en passie vormen de basis van iedere collage." De collage-artist hoopt met de Collage Art Tour mensen te inspireren om hun eigen verbeeldingskracht aan te spreken. "De collages vertellen een visueel verhaal waarbij ik mensen wil laten denken, kijken en voelen. De creativiteit houdt niet op bij mijn collages maar gaat verder in de verbeeldingskracht van de bezoekers." De Collage Art Tour is tot 4 maart te bezoeken in cultureel centrum Nestelré.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant