UDI'19-trainer Stefan Hoogsteder: 'Deze spelersgroep is jong en heeft veel potentie. We gaan het komende half jaar nog flinke stappen zetten.' (foto: Peter Kuijpers)
UDI'19-trainer Stefan Hoogsteder: 'Deze spelersgroep is jong en heeft veel potentie. We gaan het komende half jaar nog flinke stappen zetten.' (foto: Peter Kuijpers)

'We willen uiteindelijk rond plek zes uitkomen. Daar hoort UDI'19 ook thuis'

Voetbal 811 keer gelezen

UDEN | Vlak voor Kerst verlengde Stefan Hoogsteder zijn contract als hoofdtrainer bij UDI'19. Het eerste half jaar heeft hem geleerd dat de Udenaren meekunnen met de beste ploegen in de hoofdklasse, maar ook dat er nog veel ruimte voor verbetering is. "Natuurlijk zijn we niet tevreden met de tiende plaats, maar we weten waar het aan ligt. Het streven is om rond plek zes het seizoen te kunnen eindigen", vertelt Hoogsteder.

Door Martijn Schwillens

De 34-jarige oefenmeester zit op zijn plek in Uden. "Ik heb de eerste weken gebruikt om de club te kunnen doorgronden", vertelt hij. "Wat me meteen opviel is de gemoedelijkheid en de bereidheid van mensen om je te helpen. TC-leden, mensen van de staf, maar ook de vrijwilligers van de club. Van het prepareren van het veld tot het beschikbaar stellen van alle faciliteiten. Daardoor konden we in juni ook al twee weken trainen. Voor al deze mensen geldt dat zij dit doen om bij te dragen aan de prestaties van het eerste elftal, want die staan hier altijd op één."

Verbetering
Juist die prestaties zijn dit seizoen vaak onderwerp van gesprek in de kantine van UDI'19. De Udenaren hielden koploper Halsteren op een gelijkspel en versloegen Gemert (3e), Nuenen (4e) en Unitas (6e). Tegen de onderste vijf ploegen werden echter maar vijf van de mogelijke vijftien punten gepakt. Zodoende staat UDI halverwege de competitie slechts tiende. "We weten waar we ons kunnen en moeten verbeteren. In de tweede seizoenshelft willen we verder naar voren spelen. We hebben daar de spelers voor. Met uitzondering van de wedstrijd tegen Baronie hebben we in elke wedstrijd kansen gehad op een goed resultaat. Tegelijkertijd hebben we nog geen enkel duel met twee doelpunten verschil gewonnen. Daardoor komt er altijd veel druk op het team te staan in de slotfase. Voorin moeten we daarom zakelijker worden; sneller wedstrijden gaan beslissen. Met de terugkeer van Marc Koot en Sidney Gakpo krijgen we offensief meer mogelijkheden. Hun gemis hebben we zeker gemerkt. Ook hebben we op sommige momenten wat pech gehad", zegt Hoogsteder, die erkent 'dat we desalniettemin niet tevreden mogen zijn'. "De doelstelling voor de tweede seizoenshelft zit 'm primair in de stappen die we als team maken. Dus verder naar voren spelen en stabieler worden. Spelers moeten vooral meer lef tonen in de keuzes die ze maken. Uiteindelijk hopen we rond plek zes uit te komen. Daar horen wij op basis van onze kwaliteiten thuis."

Toekomst
Hoogsteder zette zijn handtekening onder een nieuw contract omdat hij kansen ziet 'nog heel veel stappen te zetten' met de huidige spelersgroep. "Met Nick van der Horst, Thijs van der Linden, Jaap Kerkhof, Wietse van Lankveld en Raoul Oomen hebben we een paar jonge jongens met veel potentie. Samen met de TC zijn we al druk bezig met de aankleding van de selectie voor volgend seizoen. Ons jonge team kan zeker nog een wat meer ervaren, coachende speler gebruiken. Er wordt heel gericht gezocht. Hij moet een meerwaarde zijn en bij voorkeur ook afkomstig uit de regio", vindt Hoogsteder, die ook oog heeft voor de jeugd. "De jeugdselectieteams spelen op divisieniveau en ook het tweede elftal speelt op een hoog niveau. In de selectie van UDI'19 moet en zal altijd ruimte zijn voor eigen talenten."

Commitment
Daarnaast eist Hoogsteder een hoog commitment van zijn spelers. "We trainen drie keer in de week, twee keer anderhalf uur en eenmaal ruim 'n uur. Dat vraagt iets van de spelers, maar ik ben ervan overtuigd dat die investering in hunzelf zichzelf gaat uitbetalen", zegt de Drielenaar, die in het dagelijks leven gymdocent is in Arnhem-Zuid. "Het is een druk bestaan, maar ik voel me daar lekker bij. Ik krijg er juist energie van en kijk er zodoende naar uit om samen met deze groep stappen te maken."

Programma Hoofdklasse B:               
Leonidas - SV Meerssen      
De Meern - Gemert            
Baronie - IFC               
GVV Unitas - Vlissingen        
Nuenen - UDI'19/CSU        
RKAVV - Halsteren         
Minor - Alphense Boys     

Stand:
1. Halsteren    14-31
2. Groene Ster  13-29
3. Gemert       13-28
4. Baronie      13-27
5. Nuenen       14-25
6. GVV Unitas 13-22
7. IFC          13-20
8. SV Meerssen  13-19
9. Alphense Boys  13-16
10. UDI'19/CSU   13-16
11. Minor        14-13
12. RKAVV        13-12
13. Leonidas     14-11
14. Vlissingen   14-8
15. De Meern     13-2

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant