Afbeelding
Foto: Facebook TEDx

TEDxYouth: 'Sprekers die je wereldbeeld zullen veranderen'

Algemeen 611 keer gelezen

UDEN | Ongeveer een jaar geleden raakte TEDxYouth Uden organizer Asli Bolat geïnspireerd nadat ze zelf deelnam aan een TEDx event in Azië. Ze kwam tot nieuwe inzichten die ze graag met een grotere groep wilde delen. Aanstaande zondag is het dan zover: de eerste TEDx in Uden, een editie speciaal gericht op jongeren.

Als thema van deze TEDxYouth is er gekozen voor een hedendaags onderwerp dat goed past bij Uden, namelijk 'Changing Perspectives'. "Binnen Uden zijn jongeren op het moment veel dingen pro-actief aan het verschuiven en veranderen met mooie en creatieve ideeën", vertelt Asli. "Juist dat soort mensen willen wij een podium geven, omdat die toch vaak te verborgen blijven en misschien bij een ander het verschil kunnen maken met hun verhaal. We hopen dat de 100 mensen die in de zaal zitten zo geïnspireerd raken dat ze de boodschap verder verspreiden."

Sprekers
Maar liefst 14 mensen vertellen hun verhaal in Theater Markant. Onder meer fotomodel Elles Ottens uit het dorpje Zeeland en de Udense Jip Koster kruipen op het podium, maar ook de nog maar 15-jarige Aline Meijer. Onderwerpen variërend van duurzaamheid tot depressie en tiny houses. Asli: "We hebben de generale repetities gehad, en ik kan je vertellen: je krijgt er onwijs veel energie van. Het zijn echt goede TEDtalks. Stuk voor stuk sprekers die je wereldbeeld zullen veranderen." Ze durft nu al te hopen op een TEDxYouth 2.0 volgend jaar.

TEDx
Het officiële YouTubekanaal van TEDx heeft meer dan 15 miljoen abonnees en wordt wereldwijd gezien als hét platform voor ideeën van deze tijd. Ook de filmpjes van de gastsprekers in Uden worden opgenomen en gedeeld op dit platform van TEDx. Er zijn nog een minimaal aantal plaatsen vrij voor het event in Markant. Inschrijven kan alleen nog tot en met morgen via de website www.tedxyouthuden.nl. Wees niet getreurd als je er niet bij kan zijn, het event zal via een livestream te volgen zijn! Voor meer informatie zie de website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant