Eus Marijnissen is bezig aan zijn eerste seizoen bij FC De Rakt. (foto: Peter Kuijpers)
Eus Marijnissen is bezig aan zijn eerste seizoen bij FC De Rakt. (foto: Peter Kuijpers)

Eus Marijnissen gaat door als hoofdtrainer bij FC De Rakt

Voetbal 710 keer gelezen

UDEN | Eus Marijnissen heeft zijn contract bij FC De Rakt met één seizoen verlengd. De 63-jarige oefenmeester is bezig aan zijn eerste seizoen bij de voetbalclub uit zijn woonplaats. "Ik sta nog steeds met enthousiasme en veel plezier voor de groep. Ik krijg er veel energie van", aldus Marijnissen.

Bij De Rakt werkt Marijnissen naar eigen zeggen aan twee doelstellingen. "Het eerste doel is de doorontwikkeling van de club, zowel op sportief vlak als qua organisatie. Er is bij de mensen hier veel bereidheid om de schouders eronder te zetten. Ik wil op voetbalgebied mijn steentje bijdragen: spelers individueel beter maken en het elftal beter laten voetballen. De eerste stappen zijn gezet en volgend seizoen wil ik verder bouwen aan waar we afgelopen zomer mee zijn gestart."

Nacompetitie
De andere doelstelling is nog voor dit seizoen: kwalificeren voor de nacompetitie via de ranglijst of een periodetitel. "Daarvoor zullen we alle zeilen bij moeten zetten, maar de instelling en de bereidheid van de spelers om voor elk punt te knokken is aanwezig. Maar het zal een taaie klus worden, met vijf à zes goede ploegen in deze klasse. Hopelijk hebben we na de winterstop ook wat minder pech met blessures", vertelt Marijnissen, die een lange carrière als trainer kent. Vorige werkgevers zijn onder meer UDI'19, FC Uden en DESO.
FC De Rakt hervat zondag de competitie met een uitwedstrijd tegen Rood Wit'62 in Helmond. Koploper Odiliapeel gaat op bezoek bij RKVV Keldonk en VOW ontvangt Helmond.

Programma vijfde klasse E:
HSE    -     Tongelre     
Boerdonk    -     VCO     
RKVV Keldonk    -     Odiliapeel     
Nederwetten    -     WHV     
Rood Wit '62    -     FC De Rakt     
VOW    -     Helmond

Stand vijfde klasse E:
1. Odiliapeel 11-26
2. SPV 10-24
3. VOW 11-23
4. RKVV Keldonk 11-21
5. Rood Wit'62 11-20
6. FC de Rakt 10-19
7. HVV Helmond 10-15
8. WHV 10-13
9. Boerdonk 10-13
10. Nederwetten 9-8
11. Tongelre 11-6
12. HSE 10-3
13. VCO 10-1

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant