Afbeelding

Workshop 'Rubik's Cube ontrafeld en uitgelegd'

Algemeen 669 keer gelezen

UDEN | Bibliotheek en Volksuniversiteit slaan de handen ineen voor Columbus. Het gaat hierbij om een serie workshops en cursussen over de meest uiteenlopende onderwerpen voor nieuwsgierige kinderen van 9 tot en met 12 jaar. In de maand januari start de 4-delige cursus 'Spaans' op woensdag 23 januari (16.00 - 17.30 uur) en is de workshop 'Rubik's Cube ontrafeld en uitgelegd' op woensdag 23 januari (18.30 - 20.00 uur).

Eén vlak in dezelfde kleur maken van een Rubik's Cube is al superknap, maar hoe krijg je nu elk vakje van de Cube op dezelfde kleur? Wiskundige en onderzoeker Chris Eggermont legt uit hoe je dit soort puzzels oplost en neemt ook zijn uitgebreide verzameling kubussen mee. Want Rubik's Cubes zijn lang niet altijd meer vierkant, er zijn inmiddels ruim 600 verschillende soorten. Neem jij je eigen Rubik''s Cube ook mee? Dan helpt Chris je met de oplossing en kun je thuis iedereen verrassen met jouw kunsten. Wiskunde en puzzelen op zijn leukst. De workshop 'Rubik's Cube ontrafeld en uitgelegd' met Chris Eggermont is op woensdag 23 januari in de bibliotheek Uden.

Cursus 'Spaans'
Wist je dat het Spaans na het Mandarijn Chinees de meest gesproken taal ter wereld is en dat er meer dan 500 miljoen mensen de taal spreken als moedertaal en nog eens 180 miljoen mensen de taal gebruiken als tweede taal? In totaal wordt het Spaans gebruikt in 26 landen en daarom is het tegenwoordig zo belangrijk om deze taal te leren. Columbus biedt je nu de mogelijkheid om wat Spaans te leren op een gezellige en leuke manier met anderen kinderen. Je gaat niet alleen woorden en zinnen leren maar ook wat liedjes en spelletjes. De cursus 'Spaans' met Annelies Vos start op woensdag 23 januari in de bibliotheek Uden.

Alle nieuwsgierige kinderen tussen de 9 en 12 jaar kunnen meedoen. Ongeacht op welke school ze zitten. Prijs voor de workshop is 7.50 euro en voor de cursus (vier lessen, gaat van start bij vijf leerlingen) is 39 euro. Voor inschrijving en informatie: www.nobb.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant