Porte de Provence aan de Erpseweg in Boekel (foto: Google Maps)
Porte de Provence aan de Erpseweg in Boekel (foto: Google Maps)

Porte de Provence in Boekel gaat verder als Montimar

Algemeen 3.380 keer gelezen

BOEKEL | Het Boekelse restaurant Porte de Provence gaat vanaf april door als Montimar Boekel. Daarmee wordt de eetgelegenheid de vijfde vestiging van het Montimar-concept, dat een dochteronderneming is van Porte de Provence.

Voor compagnon Rik Tiebosch is het een terugkeer op het oude nest, waar hij met eigenaren Jan en Mariska Megens het idee van Montimar vormgaf.  "Montimar is een rebels idee dat we in 2015 zijn gestart met Rik, die toen nog werkzaam was bij Porte de Provence", legt Jan uit. "Dat is zo'n succes geworden dat in het managen van die twee zaken erg veel tijd ging zitten. Daarom hebben we besloten om de krachten én kennis van beide zaken te bundelen. Daardoor kunnen we met het Montimar-concept nóg betere gerechten serveren, maar tegen de scherpste prijzen in de markt."

Druk
Aan een gebrek aan populariteit van Porte de Provence heeft het niet gelegen, stelt Jan. "Met het populaire driegangenmenu en de mooie à la carte kaart hebben we altijd een enorme doelgroep naar Boekel getrokken. We konden ook altijd op lovende recensies rekenen en de drukte was al sinds 2010 ongekend. Gelukkig blijft datzelfde team gewoon werkzaam op hun vertrouwde stek, om met dezelfde passie mooie gerechten te bereiden", verzekert Jan. Veel zal er verder niet veranderen, benadrukt ook Mariska. "Alleen de naam en het concept ondergaan een transformatie. Het interieur blijft nagenoeg gehandhaafd. Porte de Provence en Montimar waren altijd al gevestigd in dezelfde soort hoeves. De gerechten van Montimar waren altijd al gebaseerd op recepten uit ons Menu Provence, maar dan in à la carte vorm. Daarom zijn we ervan overtuigd dat we vanaf 1 april het beste van Montimar én Porte de Provence kunnen bieden, en niet alleen bij Montimar Boekel." 

Geen grapje
Vanaf 1 april zal Porte de Provence dan ook definitief door het leven gaan als Montimar Boekel. "En da's geen grapje", verzekert Mariska. Om die overgang in goede banen te leiden is het restaurant van 25 februari tot en met 31 maart gesloten. Dinerbonnen van Porte de Provence blijven ook bij Montimar Boekel geldig. Speciaal voor de fans worden de eerste weken van de opening ook nog Porte de Provence-klassiekers geserveerd naast de reguliere kaart. 
Reserveren voor Montimar Boekel is al mogelijk via www.montimar.nl.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant