Het gemeentehuis van Uden
Het gemeentehuis van Uden

Gemeente Uden en Landerd worden samen gemeente Maashorst

Algemeen 2.540 keer gelezen

UDEN |  Het plan van aanpak voor de vorming van een Maashorstgemeente is gisteren vastgesteld. Uit het plan kwam naar voren dat de twee gemeenten samen doorgaan onder de naam gemeente Maashorst.

Hiermee is weer een volgende stap gezet in het herindelingsproces. In het plan staat onder andere ook hoe de inwoners uit de kernen vanaf maart aanstaande worden betrokken bij het herindelingsontwerp. In dit herindelingsontwerp komt te staan hoe de gemeente er straks uit gaat zien. Inwoners en andere betrokken partijen kunnen hier de komende periode over meedenken.

Op 8 november 2018 hebben beide gemeenten de intentie uitgesproken om op 1 januari 2022 één nieuwe Maashorstgemeente te vormen. Hierna hebben beide gemeenten gesproken over het plan van aanpak dat de colleges nu hebben vastgesteld. Dit plan wordt op 7 februari aanstaande besproken tijdens een gezamenlijke beeldvormende vergadering van beide raden. Op 28 februari ligt dit plan van aanpak ter besluitvorming voor aan de gemeenteraden. Zodra het plan van aanpak is vastgesteld, gaan beide gemeenten over tot uitvoering om zo toe te werken naar het herindelingsontwerp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant