Afbeelding

Avondwandeling in De Maashorst

Algemeen 668 keer gelezen

MAASHORST | Bij Natuurcentrum De Maashorst is er morgenavond een spannende avondwandeling: 'Scherp je zintuigen in het donker'. Beleef de natuur in het donker onder leiding van IVN natuurgidsen.

Gebruik je zintuigen en neem dingen waar die je overdag niet hoort of ziet. De wandeling start om 19.00 uur bij het natuurcentrum en is ongeveer 4 kilometer lang. De kosten voor deze avondwandeling bedragen 2,50 euro voor kinderen en 3,50 euro voor volwassenen. Van tevoren reserveren is noodzakelijk en kan via www.natuurcentrumdemaashorst.nl. Wat kun je zoal waarnemen in het donkere bos? Het wandelen in het donker is op zich al een bijzondere ervaring. De gids die bij de groep aanwezig is weet de weg ook in het donker, dus verdwalen is er niet bij.

Reserveren
Je ziet misschien niet zo veel maar andere zintuigen nemen de waarneming van de ogen voor een groot deel over. Is er een uil te horen? Zien we een ree of horen we een das wegschuifelen? De gidsen weten waar ze op moeten letten en kunnen hier van alles over vertellen. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Zo'n wandeling in het donkere bos is ook heel leuk en interessant voor kinderen. Het is verplicht om van tevoren deelname voor deze activiteit te reserveren. Dit kan aan de infobalie van het natuurcentrum of op de website www.natuurcentrumdemaashorst.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant