Spelmoment uit het met 3-0 gewonnen thuisduel
Spelmoment uit het met 3-0 gewonnen thuisduel Foto's Peter Kuijpers

HSC'21 en Blauw Geel'38/Jumbo lijken aan elkaar gewaagd

Voetbal 357 keer gelezen



VEGHEL –Blauw Geel'38 gaat zondag naar Haaksbergen die de eerste marathon op natuurijs mochten schaatsen. Gastheer HSC'21 is geen hoogvlieger en liggen er zeker kansen voor de Veghelaren. Het wordt punten verzamelen voor Blauw Geel'38 in de nog zware route naar eind mei. In Het stevige programma van het voor de deur staande februari, die de toeppasselijke naam van 'sprokkelmaand' draagt, mogen de Veghelaren hierop gaan antwoorden. Wellicht 'ontploft' spits Rick Polman nog eens voor hij einde seizoen weer terugkeert naar EVV in Echt.

Door: Peter Kuijpers

Op het moment van schrijven rollen de afgelastingen van het komende weekend binnen. Geen algehele afgelasting en geldt alleen voor clubs onder de Hoofdklasse. Bovendien stelde de KNVB de clubs met goedgekeurde kunstgrasvelden verplicht daar naar uit te wijken. Velden die met de aanleg mee al gauw een klein miljoentje kosten en op twijfelachtige speeldagen dan juist van nut kunnen zijn. Dé vraag of daar het vaak ongelijk aantal gespeelde wedstrijden weer mee rechtgetrokken wordt is twijfelachtig. Zeist denkt wellicht spelen wat je spelen kunt en dat is gezien het late tijdstip van aanvang van de competitie voor sommigen best te bevatten.


Blauw Geel'38 en haar getrouwen snakken naar een vreugde moment. De club scoorde nog niet in 2019

Prestatiecurve
Van trainen kwam deze er week weinig in Veghel. Sterker nog de ketting ging op de poort van het sportpark en er heerste een serene rust. De selectie onderhield zich met alternatieven en donderdag werd er getraind bij sportschool Meliani als vervangende training. Voordeel van deze voetbalstilte is dat de heersende blessures in alle rust kunnen genezen. HSC'21 is qua prestatiecurve vergelijkbaar met Blauw Geel'38. Beiden hebben handhaving als grootste wens, wat een reëel gedachte lijkt. De thuiswedstrijd was de openingswedstrijd van het seizoen en werd met 3-0 gewonnen. Keeper Jeffrey Brammer van HSC'21 zal geen fijne thuisreis gehad hebben gezien hij schuld had een twee van de drie treffers. Danny Verbakel scoorde voor rust, in de tweede helft waren Mustafa Guler en Rick Polman verantwoordelijk voor de 3-0 eindzege.


Danny Verbakel bijna weer wedstrijd fit

Sprokkelmaand
Dé vraag gesteld of het zondag wel allemaal door kan gaan. Trainer Niels van Casteren denkt van wel: "Het regent veel zaterdag en zondag dan is het veld zeker wel sneeuwvrij. Wij gaan er vanuit dat er gespeeld gaat worden, bovendien lag er in het noorden minder sneeuw dan hier" ,aldus de trainer van de Veghelaren in de rol van weerman. Een algehele afgelasting is uit den boze, bovendien valt de Derde Divisie onder een andere regeling. Voor Danny Verbakel en Erik van Loon komt het duel nog te vroeg bovendien was er deze week geen ruimte en gelegenheid om de aangedane ledematen eens op wedstrijd fitheid te testen. Voor Blauw Geel'38 belangrijk om zondag punten te scoren. De volgende drie tegenstanders na zondag: Jong Volendam (thuis), Dongen (uit) en OFC (thuis) zijn alle drie clubs die stevig geworteld in het linkerrijtje staan. Geen kleintjes waar Blauw Geel'38 een underdog rol tegen vervult. Wellicht past die setting de Veghelaren wel.

Programma zondag:
OFC-Quick
JVC Cuijk-Quick'20
O.S.S.'20-OJC Rosmalen
Westlandia-GOES
HSC'21-Blauw Geel'38/Jumbo
Jong FC Volendam-EVV
HBS-ADO'20
UNA-Hercules
Dongen-TEC

Stand:
1. TEC 17-37
2. Jong FC Volendam 18-36
3. UNA 18-34
4. OFC 17-31
5. O.S.S'20 18-31
6. ADO'20 17-29
7. Dongen 18-27
8. GOES 16-24
9. Blauw Geel'38 18-22
10. Quick 16-22
11. HSC'21 17-22
12. Hercules 16-21
13. EVV 17-20
14. JVC Cuijk 17-20
15. Westlandia 17-19
16. HBS 17-15
17. Quick'20 17-14
18. OJC Rosmalen 17-11

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant