Martijn van Loon (L) had weer een basisplek
Martijn van Loon (L) had weer een basisplek Foto's Gerard Beekmans

Blauw Geel'38/Jumbo heerst in Haaksbergen; eerste klapper in 2019 een feit

Voetbal 530 keer gelezen

HAAKSBERGEN – De ruststand was op Sportpark Groot Scholtenhagen al 0-3 in Veghels voordeel. Guler, Polman en Hellstern stonden borg voor de treffers. Na rust was het opnieuw Polman en Sander Egmond die tekende voor de 0-5 eindstand. Dat de winst dik verdiend was daarover bestond geen twijfel bovendien goed voor de stand op de ranglijst en het doelsaldo. Een prima teamprestatie van de zondag goed voetballend Blauw Geel'38 formatie. Dat was al een geruime tijd het geval, maar de Veghelaren vergaten dan te scoren.

Trainer Niels van Casteren kwam in het duel met HSC'21 met een totaal nieuw centraal duo. Dat was ook wel uit nood geboren omdat Desley Schilders (geblesseerd) en Tim Rerimassie (geschorst) niet konden spelen. Het kunstgrasveld in Haaksbergen was prima bespeelbaar. De wedstrijd was aanvankelijk redelijk in evenwicht. Blauw Geel'38 kon voetballend aanvankelijk nog niet brengen wat het liet zien tegen Westlandia en JVC Cuijk. Plots kreeg de wedstrijd een wending nadat Mustafa Guler de bal in de 34e minuut over de muur laag in de hoek krulde. Het was de eerste kans van de wedstrijd, maar daarna ging het snel. In de 37e minuut werd het 0-2 door Rik Polman die door Sjaak Egmond werd gelanceerd en alleen voor de HSC'21 geen fout maakte. Drie minuten laten werd het lot van HSC'21 bezegeld. Een fraaie aanval over rechts bracht Joey Hellstern vrij voor het doel wat 0-3 betekende.

Verdampt
Een ongewijzigd team na rust ging lustig door met scoren. Amper vier minuten oud was het Sander Egmond die Rik Polman wegstuurde naar het Haaksbergense doel wat 0-4 betekende. Bij HSC'21 was het geloof op een goede afloop snel verdampt. Een half uur voor het einden werden Hellstern en Guler naar de kant gehaald en voor hen kwamen Martijn van Kessel en Koen van der Sanden. Sander Egmond had de eer persoonlijk voor de eindstand te tekenen met zijn 0-5. In de slotfase ging Tom Beissel nog naar de kant en voor hem kwam Yevghenny Marceli. Blauw Geel'38 maakt zich op volgende week voor het sterke Jong Volendam dat naar Veghel komt

Blauw Geel'38: Brahim Zaari; Edwin Huibers, Martijn van Loon, Tom Beissel (81  Yevghenny Marceli), Sjaak Egmond; Mustafa Guler, (62.Martijn van Kessel)Mark Dobbelsteen; Hidde van Dijk, Sander Egmond, Rick Polman,  Joey Hellstern (62. Koen van der Zanden)