Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg

Bijdrage voor Retraitehuis van Fonds Cohesie

Algemeen 876 keer gelezen

UDEN | De Ontmoetingstuin van het Udense Retraitehuis, onderdeel van Stichting Laverhof, ontving vanmiddag een financiële bijdrage van het goededoelenfonds Cohesie. De kloostertuin van Het Retraitehuis wordt opnieuw ingericht. Het wordt een ontmoetingstuin, waar bewoners, familie, vrienden en omwonenden kunnen recreëren.

Het maatschappelijk fonds van de Udense bouwgroep Hendriks Coppelmans ondersteunt jaarlijks projecten die bijdragen aan 'een geweldige leefomgeving'. De cheque werd uitgereikt door Els Aarts Engbers, lid van het comité van aanbeveling van Fonds Cohesie. Het bedrag dat het inwonersinitiatief ontvangt, werd gisteren bekendgemaakt. Uit de projecten die bij Fonds Cohesie werden aangemeld koos het comité van aanbeveling eind 2018 twee projecten. Relaties en medewerkers van Hendriks Coppelmans mochten namens het fonds online stemmen op hun favoriete project. Iedere stem was 20 euro waard. Het uiteindelijke totaalbedrag wordt door Fonds Cohesie aan de genomineerde projecten geschonken. Naast 'De Ontmoetings- en bewegingstuin' in Uden werd 'Woonproject Hasseltstraat' in Tilburg genomineerd. Ook zij ontvangen vandaag een mooi geldbedrag.

Verbindende groene schakel
De nieuwe tuin van Het Retraitehuis moet een verbindende groene schakel worden, tussen de senioren van Het Retraitehuis en de omliggende wijken van de Gaarden. De tuin wordt opnieuw ingericht tot een ontmoetingstuin. Bij deze herinrichting worden de mooie aspecten van de oude kloostertuin behouden. Een belangrijke toevoeging in de nieuwe tuin zijn belevingselementen, zoals geur, kleur en water. Deze prikkelen de hersenen, ook van mensen met dementie. Zo kunnen ook zij van de natuur genieten en een gelukkige oude dag beleven. De ontmoetingstuin moet mensen uitnodigen en prikkelen om actief te willen zijn. Om mensen te stimuleren actief te blijven bewegen, wordt er gekeken op welke manier er bewegingselementen toegevoegd kunnen worden aan de tuin, bijvoorbeeld door een beweegroute aan te leggen.

Wonen geweldig maken
Fonds Cohesie werd in 2002 door Hendriks Coppelmans opgericht. De Udense bouwer en ontwikkelaar is dagelijks actief in de woon-, werk- en leefomgeving van mensen en draagt daarom graag een extra steentje bij aan initiatieven die wonen geweldig maken. Fonds Cohesie maakt deel uit van een actief mvo-beleid. Als een van de eerste bouwondernemingen in Nederland is Hendriks Coppelmans hiervoor sinds 2013 gecertificeerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant