Spitsuur voor het doel van Volendam in de tweede helft
Spitsuur voor het doel van Volendam in de tweede helft Foto peter Kuijpers

Veel doelpunten bij Blauw Geel'38/Jumbo- Jong Volendam: 3-5

Voetbal 377 keer gelezen

VEGHEL – Blauw Geel'38/Jumbo kan zeker niet verweten worden dat het slecht speelde, maar doelpunten zijn nu eenmaal de graadmeters. De bezoekers uit Volendam kwamen binnen het half uur op een 0-2 voorsprong. Na rust kwam Blauw Geel terug naar 1-2 , maar Jong Volendam antwoordde onmiddellijk met de 1-3 en liep zelfs wel wat geflatteerd uit naar 1-5, maar spits Rick Polman liet zich gelden in de slotfase met twee hem zo typerende treffers naar 3-5 wat tevens de eindstand was.

Door Peter Kuijpers

Blauw Geel'38 startte het thuisduel nog zonder verdediger Desley Schilders en Martijn van Loon die vorige week wel een basisplek had. De Volendammers wisten elkaar prima te vinden en hadden minder haltes nodig dan de gastheren uit Veghel die stroef begonnen. Blauw Geel'38 had de pech dat het de juist zo solide draaiende Tom Beissel na 25 minuten met een blessure moest wisselen. De speler lijkt qua spel weer helemaal terug, maar het lijf laat hem nog wat in de steek. Na een half uur leidde Jong Volendam met 0-2 door Derry John Murkin en Martijn Kaars die uit een voorzet van rechts binnen mocht koppen. Het laatste gedeelte van de eerste helft werd voor Blauw Geel'38 en de ploeg schiep zich kansen. Grote kansen zelfs die gemor gaven op de bank en bij het Veghelse publiek gaven. Met name Joey Hellstern en Rick Polman vergaten af te drukken. De balans vooral op het middenveld was met tijden even zoek waardoor de bal te veel gebracht werd.. Polman werd omver gekegeld, maar Timmer weigerde de al op de stip te leggen. Guler schoot een teruggelegde bal rakelings naast wat tevens het laatste wapenfeit was voor rust.

Mark Dobbelsteen(L) in een duel op om de bal

Guler
In de tweede helft was Blauw Geel'38 met vlagen beter en verscheen met grote regelmaat in het domein van keeper Nordin Bakker. Blauw Geel'38 speelde prima, miste het geluk voor een aansluitende treffer. In de 66e minuut werd Polman in de zestien door Mike Eerdhuijzen omver gelopen. Voor scheidsrechter Luuk Timmer was het een optelsom van veel niet gegeven penalty momenten en legde de bal op elf meter van Bakker. Guler maakt geen fout en verzilverde de pingel feilloos. Echter bijna van de aftrap af was het Volendam dat het verschil weer op twee bracht door Dani van der Moot. Een grote deceptie voor de thuisclub die hun kansen op een goed resultaat definitief zagen verdampen.

Rick Polman houdt drie Volendammers bezig maar verliest uiteindelijk de bal

Aan de bak
Blauw Geel'38 zakte in en wellicht met een geknakt moreel was het Volendam dat via Murkin en een pingel van Kaars zelfs op 1-5 kwam. In de slotfase liet spits Polman zien waarom ze hem volgend seizoen gaan missen door twee maal op de hem zo typerende wijze twee maal te scoren. De Veghelaren zullen aan de bak moeten om niet in de problemen te komen dat maakt de stand wel duidelijk. De verschillen met de gevarenzone worden steeds kleiner. Dat laatste hoef je overigens niemand te vertellen in Veghel. Zondag de uitreis  naar angstgegner Dongen waar de Veghelaren het per definitie moeilijk tegen hebben of beter gezegd maar zelden een resultaat tegen behaalden.