Odiliapeel is koploper in de vijfde klasse E. (archieffoto: L-DESIGN PHOTOGRAPHY)
Odiliapeel is koploper in de vijfde klasse E. (archieffoto: L-DESIGN PHOTOGRAPHY) Foto: L-DESIGN.PHOTOGRAPHY

'Hoor van veel mensen dat 't spelletje weer begint te leven in Odiliapeel'

Voetbal 639 keer gelezen

ODILIAPEEL | Afgelopen zondag ging een streep door het duel van Odiliapeel met HSE. Hierdoor kreeg trainer Maarten van Stiphout nog geen bevestiging op de vraag of de pogingen om de groep klaar te stomen voor de tweede seizoenshelft succesvol zijn geweest. "Januari en februari blijven altijd lastige maanden om de draad weer goed op te pakken", aldus Van Stiphout.

Door Martijn Schwillens

"Door de sneeuw konden we twee weken geleden niet trainen, dus zijn we maar een groepsactiviteit gaan doen. Lekker tafelvoetballen en darten in de kantine. Zo'n alternatieve invulling is goed voor de teambuilding, maar qua conditie en fysiek hebben we de afgelopen weken wel een paar keer moeten toveren."

'Niet zoals Ajax'
Van Stiphout (53) merkt op dat zijn spelers 'gretig en enthousiast' zijn. "Maar tijdens het afrondende partijspel op de training zie ik ook dat sommige jongens nog erg met zichzelf bezig zijn. Je moet in jezelf blijven investeren, ook in de weken dat je minder kunt trainen. Dat heb ik de spelersgroep ook voorgehouden. Kijk naar hoe Ajax uit de winterstop is gekomen, met tien tegengoals in twee wedstrijden. Dat zijn er meer dan in de gehele eerste seizoenshelft. Je moet er meteen weer staan."
Dat geldt zeker voor Odiliapeel, dat het nieuwe jaar inluidde als koploper van de vijfde klasse E. "We presteren tot nu toe boven verwachting. Ik hoor van veel mensen dat het spelletje weer begint te leven in de Peel. Het wordt drukker langs de kant, ouders komen weer kijken. Mensen zijn nieuwsgierig geworden naar ons elftal. Dat verdient deze jonge groep ook. De leergierigheid is groot. We zijn duidelijk groeiende. Ook besteden we veel aandacht aan hoe de jongens om kunnen gaan met teleurstellingen. We hebben aan het begin van het seizoen achter elkaar een paar gemakkelijke tegenstanders gehad, waardoor we al snel de nodige punten hadden te pakken", zegt de oefenmeester uit Gemert. "Waar ik vooral blij mee ben is dat we erin geslaagd zijn om het verval tegen te houden van de seizoenen ervoor. Heel vaak zakte Odiliapeel weg op de ranglijst in de periode november/december. Zowel tegen Rood Wit'62 als tegen SPV kwamen we 2-1 achter, maar knokten we ons terug tot 2-2. In eerdere seizoenen knakte er vaak iets bij zo'n achterstand en werd het vaak nog 3-1 of 4-1. Die winst hebben we alvast geboekt. Positief is ook dat de trainingsopkomst erg goed is. Voorgaande jaren hadden we twaalf, dertien gelijkwaardige spelers. Nu al vijftien en ook voor de toekomst komt er het nodige aan. De trainingsopkomst en -prestaties gaan straks mede bepalen of je een basisplaats hebt. Dat is jarenlang anders geweest."

Eerste periodetitel
Door de afgelastingen is nog niet duidelijk wie er met de eerste periodetitel vandoor gaat: SPV of Odiliapeel? De inhaalrondes waarin de beslissing gaat vallen, staan pas gepland voor maart. "Daarom houd ik me voorlopig niet met de periode bezig", lacht Van Stiphout. "Het is bijna niet te houden wanneer welke afgelaste wedstrijden opnieuw worden ingepland. Met Pasen hebben we alvast een dubbel programma. We bekijken het dit seizoen van wedstrijd tot wedstrijd. Het is in deze fase belangrijk dat we weer een paar wedstrijden achter elkaar kunnen spelen, zodat we opnieuw in het juiste ritme komen. We kunnen gerust stellen dat de eerste vijf à zes ploegen in deze klasse aan elkaar gewaagd zijn."
Van Stiphout verwacht dat HVV Helmond een 'dark horse' kan zijn. "Ze staan op enige achterstand, maar als wij drie of vier keer verliezen, dan zouden ze nog wel eens dichtbij kunnen komen, want zij hebben een ploeg waarmee ze van elke tegenstander kunnen winnen."
Over de competitie zelf is hij positief gestemd. "Het verschil tussen het linker- en rechterrijtje is groot, maar de spelers vinden het erg leuk om eens in een andere competitie te spelen en op sportparken te komen waar ze nog nooit eerder zijn geweest."

Programma
Mits de weer- en veldomstandigheden het toelaten, speelt Odiliapeel zondag thuis tegen middenmoter Boerdonk. Een leuk affiche is de derby tussen FC De Rakt en VCO. RKVV Keldonk gaat op bezoek bij Tongelre, terwijl WHV in Loosbroek gaat proberen om HVV Helmond van een zevende overwinning op rij af te houden. Door de zes opeenvolgende zeges geldt HVV inmiddels als outsider en één van de favorieten voor de periodetitel. VOW (tweede) is vrij.

Programma vijfde klasse E:
SPV    -     HSE     
Nederwetten    -     Rood Wit '62     
Odiliapeel    -     Boerdonk     
FC De Rakt    -     VCO     
Tongelre    -     RKVV Keldonk     
WHV    -     HVV Helmond

Stand vijfde klasse E:
1. Odiliapeel 11-26
2. VOW 12-26
3. SPV 11-24
4. Rood Wit'62 13-23
5. RKVV Keldonk 11-21
6. FC de Rakt 12-19
7. HVV Helmond 11-18
8. Boerdonk 11-16
9. WHV 10-13
10. Nederwetten 10-11
11. HSE 11-6
12. Tongelre 13-6
13. VCO 10-1

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant