IVN natuurgidsen vertellen onderweg over alles wat je tegenkomt aan natuur
IVN natuurgidsen vertellen onderweg over alles wat je tegenkomt aan natuur Foto: Maurice van Doorn

Lange afstandswandeling van Natuurcentrum De Maashorst

Algemeen 668 keer gelezen

UDEN | Natuurcentrum De Maashorst houdt op zondag 17 februari om 09.00 uur een lange afstandswandeling met lunch. De start is deze keer bij Naat Piek aan de Pnemstraat in Uden. Onder leiding van IVN natuurgidsen wordt een wandeling gemaakt van zo'n 15 km over minder bekende paden.

Er wordt stevig doorgestapt met halverwege een lekkere lunch bij het natuurcentrum. De kosten voor deze wandeling met lunch zijn 12 euro. Trek stevige wandelschoenen aan voor deze tocht. De activiteit duurt ongeveer 5 uur.

De gidsen hebben een verrassende wandeling door de Maashorst uitgezet waarbij gewandeld wordt over minder bekende paden. Je bent misschien wel gewend om wat langere afstanden te lopen; het wandelen met IVN natuurgidsen heeft als meerwaarde dat er onderweg verteld wordt over alles wat je tegenkomt aan natuur en over ontwikkelingen in het gebied. Ook wordt er gewandeld over paden of door gedeelten van de Maashorst waar je nog niet eerder was. Halverwege de wandeling, om ongeveer 12.00 uur, staat een lunch klaar bij het natuurcentrum. De deelnemers krijgen een kom soep met een vegetarische quiche of een biologisch worstenbroodje. Natuurlijk hoort er ook een kop koffie of thee bij.

Let op: start om 9.00 uur bij de parkeerplaats bij Naat Piek aan de Pnemstraat in Uden. Het is noodzakelijk om van tevoren deelname voor deze activiteit te reserveren. Dit kan aan de infobalie van het natuurcentrum of op: www.natuurcentrumdemaashorst.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant