Zaari redt voor Veghelaren tijdens Dongen - Blauw Geel'38
Zaari redt voor Veghelaren tijdens Dongen - Blauw Geel'38 Foto: Gerard Beekmans

Blauw Geel'38/Jumbo ziet winst verdampen in laatste zeven minuten

Voetbal 760 keer gelezen

DONGEN – Met het gelijkspel in en tegen Dongen zal zich de thuisclub moreel winnaar gevoeld hebben. Pas in de 85e minuut kwam de Dongenaren op 1-2 en in de 91e minuut was het de mee opgekomen doelman van ruim twee meter die de gelijkmaker achter Zaari kopte. Zuur voor Blauw Geel'38 dat een driepunter in het letterlijke water zag vallen.

Trainer Niels van Casteren van Blauw Geel'38 moest weer schuiven voor het duel met Dongen. Tom Beissel en Desley Schilders, twee centrale verdedigers, waren niet inzetbaar. De variant was opmerkelijk. De trainer uit Herpen plaatste Mustafa Guler centraal achterin naast Tim Rerimassie. Jongeling en nog JO 19 speler Martijn van Kessel kreeg een basisplek.  Van Casteren: "Een dik compliment aan Martijn hij heeft het goed gedaan. Ik geef het je te doen om zo in de Derde Divisie op het middenveld je te gaan tonen. Ik ben zeer tevreden." Minder tevreden was Van Casteren over het verloop. "We hebben ons over heel de wedstrijd de beste kansen verschaft. Om die reden alleen al  verdien je hier te winnen. Polman komt schuin vrij voor doel en ziet zijn inzet alsnog van de lijn gehaald. Mark Dobbelsteen ramt de bal op de paal. Jammer toch." Het werd 0-0  met de rust in de continu vallende regen.

Gifbeker
Na rust kwam Blauw Geel'38 al na een minuut op voorsprong. Joey Hellstern stuurde Rick Polman weg die 0-1 binnenschoot. Tien minuten later kreeg Dongen een gelegenheid maar Zaari voorkwam een treffer. Bij een uitbraak van Polman leek hij alleen op het Dongense doel af te stomen, maar oud Blauwgeler Henskens voorkwam erger. Blauw Geel consolideerde de wedstrijd ondanks een vaak opkomend Dongen. In de 70e minuut leken de Veghelaren op rozen te komen bij het doelpunt van Mark Dobbelsteen naar 0-2. Dat pakte toch anders uit. Dongen zette nog eens aan en in de 85e minuut ging de bal via een Veghelse schouder in het eigen doel. Of die gifbeker nog niet leeg was kwam Dongen in de 91e ook nog langszij. De boomlange doelman Wessel Sprangers kopte de bal snoeihard binnen en stond het alsnog 2-2. Van Casteren: "Dat is bijzonder zuur, maar ik kan de ploeg geen verwijt maken. We hebben geknokt voor wat we waard waren. Verschrikkelijk jammer dat we hier twee punten laten liggen." Dongen deed het onmogelijke en sloopte de Veghelse voorsprong in de laatste zeven minuten.

Blauw Geel'38/Jumbo Edwin Huibers, Mustafa Guler, Tim Rerimassie, Sjaak Egmond, Mark Dobbelsteen (90. Terry van Steenbergen), Martijn van Kessel, Hidde van Dijk, Sander Egmond, Joey Hellstern (78. Koen van der Zanden), Rick Polman.