WHV was niet opgewassen tegen HVV. (foto: WHV)

5E: VOW koploper na verrassend verlies Odiliapeel tegen Boerdonk, FC De Rakt haalt uit tegen VCO

Voetbal 1.696 keer gelezen

Odiliapeel is de koppositie in de vijfde klasse E kwijtgeraakt aan VOW. De ploeg van trainer Maarten van Stiphout verloor verrassend van Boerdonk en moet nu VOW -dat niet in actie kwam- op doelsaldo boven zich dulden. Keldonk klimt naar plek 4 na een moeizame uitoverwinning op Tongelre. FC De Rakt haalde hard uit tegen VCO (7-0). HVV maakte er zeven bij WHV in Loosbroek.

Door een doelpunt van Luuk van de Pol en een eigen goal leidde Odiliapeel bij rust nog met 2-1 tegen Berdonk, dat in de tweede helft een opportunistische speelwijze beloond zag worden. Guus van Dommele, Thijs Meulesteen en Jop Vermeulen maakten de goals namens de gasten. "Waar ik niet op hoopte, is toch gebeurd. We zijn nog niet zover als ik had gehoopt. Na de 2-3 konden we geen gaatje meer vinden in hun verdediging. Deze nederlaag is enorm balen", aldus Van Stiphout.

De derby tussen FC De Rakt en VCO kreeg een verwachte winnaar. De gasten uit 't Oventje konden het de Udense thuisploeg eigenlijk geen moment moeilijk maken. Na 90 minuten stond er een 7-0 eindstand op het bord.  Rik van de Boom, Jaap van de Rakt, Bart Langenhuizen en Gino Wijdeven zorgden voor een 4-0 ruststand. Jeroen Smulders, Sil van de Broek en opnieuw Langenhuizen tilden de stand naar 7-0.
WHV moest zeven goals incasseren tegen HVV. "Bij rust stonden we al 0-6 achter. In de tweede helft hebben we ons redelijk hersteld en kansen gehad. Alleen het eerste kwartier ging nog gelijk op. Deze tegenstander was gewoon te sterk", oordeelde WHV-trainer Martin Kaus.