Afbeelding

'Otters en Bevers' door vrijwilligers van CaLutra

Human Interest 795 keer gelezen

UDEN | Vogelwacht Uden houdt donderdag 14 februari in samenwerking met IVN Uden een lezing over Otters en Bevers door twee vrijwilligers van CaLutra, onderdeel van de Zoogdiervereniging, die zich inzetten voor de Nederlandse Otters en Bevers.

Hoewel veel mensen de Otter en Bever erg op elkaar vinden lijken zijn het toch totaal verschillende dieren. Zo leeft de Bever van plantaardig en de Otter juist van dierlijk voedsel. Hun leefgebied overlapt wèl grotendeels. Beide dieren zijn meestal in of nabij open water te vinden. Tijdens deze avond willen we verwondering opwekken voor de dieren en hun bijzondere gedrag en veerkracht, want wie had 25 jaar geleden gedacht dat de Bever en Otter nu al weer voorzichtig aan het terugkeren zijn in onze Brabantse natuur?

Mensen betrekken
De lezing wordt gehouden door Robin van Dijk, gebiedscoördinator Brabant van de landelijke Bever- en Otterwerkgroep CaLutra en door Peter Twisk, ervaren zoogdierdeskundige in de regio Den Bosch. Zij zullen het verhaal vertellen van de prille herovering door deze oer-Nederlandse dieren van nat Nederland tot en met Noord-Brabant. De lezing is niet alleen bedoeld om te vertellen over deze diersoorten, maar ook om meer mensen actief te betrekken bij het zoeken en melden van waarnemingen, sporen en burchten. Met deze gegevens kunnen op tijd zinvolle maatregelen worden geïmplementeerd, zoals veilige oversteekplaatsen van wegen. Daarnaast wordt een beter beeld verkregen van de nieuwste ontwikkelingen.

Informatie
Wil je wat leren over twee van deze inheemse zoogdieren en/of actief bijdragen aan hun (habitat)bescherming? Wordt dan vrijwilliger voor CaLutra. Meer informatie over CaLutra is te vinden via de website www.zoogdiervereniging.nl/calutra. De lezing begint om 20.00 uur (zaal open 19.45 uur) in de Groenhoeve, Artillerieweg 3 te Uden en wordt georganiseerd door Vogelwacht Uden in samenwerking met IVN Uden. De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant