Robin Borneman
Robin Borneman

Eigenzinnige Robin Borneman geeft concert in Nesterlé

Kunst en cultuur 418 keer gelezen

NISTELRODE | Ergens in 2013 werd de in Oss geboren zanger-muzikant Robin Borneman via YouTube ontdekt door Trans-Siberian Orchestra (TSO), een twintigkoppig Amerikaans rock-orkest. In de afgelopen jaren trad hij in de VS voor miljoenen mensen live op. Op zaterdag 23 februari staat hij in Nesterlé in Nistelrode.

De man die uitverkochte stadions in Amerika bezweert met zijn rauwe stem heeft ook een heel diepzinnige, gevoelige, ja zelfs filosofische kant. Waar hij met TSO symfonische, progressieve rockmuziek maakt, is zijn eigen muziek een mix van donkere roots, blues, folk, country en filmmuziek. In zijn meeslepende nummers vol dynamiek -noem het gerust mini-hoorspelen- beschrijft en bezingt de eigenzinnige Borneman zijn moed, wanhoop, angst en liefde voor de wereld – uiteenlopend van heel klein en kwetsbaar tot zeer bombastisch en overweldigend. Borneman bracht in 2012 in eigen beheer het album 'Home' uit, die zo vaak over de toonbank ging dat muzieklabel Kroese Records hem een platencontract aanbood.

Invloeden van Tom Waits, 16 Horsepower en Johnny Cash razen door het spookachtige landschap, maar ook de sprookjesachtige warmte van Nick Drake en Leonard Cohen is nooit ver weg. De voorstelling in Nesterlé begint om 20.15 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.nesterle.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant