Een denkspel is een puzzel voor je hond waarin je een voertje verstopt, dat hij moet zien te bemachtigen
Een denkspel is een puzzel voor je hond waarin je een voertje verstopt, dat hij moet zien te bemachtigen

Nieuw in Uden: Speel-o-theek met denkspellen voor honden

Algemeen 1.682 keer gelezen

UDEN | Vind je het leuk om actief bezig te zijn met je hond, dan is samen een denkspel spelen een leuke activiteit. Bij Stichting Speel-o-theek de Speelster in Uden kun je nu verschillende soorten denkspellen huren.

Een denkspel is een puzzel voor je hond waarin je een voertje verstopt. Hij moet bedenken hoe hij dat voertje kan bemachtigen. Soms moet hij zijn poot gebruiken om iets te draaien of te verschuiven. Een andere keer moet hij zijn neus ergens in steken of zelfs iets met zijn bek oppakken. Er zijn diverse mooie denkspellen te koop, maar deze zijn meestal prijzig. Bij Stichting Speel-o-theek de Speelster kun je ook spellen voor een klein bedrag huren. Daar zijn verschillende soorten denkspellen te huur. Zo kan je het spelen blijven afwisselen en veel spellen uitproberen. De Stichting Speel-o-theek de Speelster heeft een vestiging in Arnhem waar Marjolijn van Gaasbeek, begeleider hersenwerk voor honden een uitgebreid assortiment aan denkspellen voor honden verhuurt. Wegens groot succes opent Elza Heijmeriks, hersenwerkbegeleider en gedragscoach voor honden nu ook een locatie in Uden. Je krijgt advies op maat, tips en informatie hoe je je hond aan de hand van een stappenplan een spel kan aanleren.

Elza en Marjolijn verzorgen ook regelmatig lezingen en workshops, zoals een workshop waarin je leert om zelf denkspellen te maken van huis-tuin- en keukenmateriaal. Voor meer informatie bezoek onze website: www.despeelster.nl of www.hondinbeeld.info, of de Facebookpagina: www.facebook.com/speelotheekdespeelster.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant