Bert Engelbart
Bert Engelbart Foto: Ankh van Burk

Boekhandel Bert van der Heijden wordt Boekhandel Maashorst

Centrum 2.193 keer gelezen

UDEN | Boekhandel Bert van der Heijden krijgt per 1 maart opnieuw een nieuwe eigenaar. Willeke Voets en Paul van Ooij uit Berlicum nemen de boekhandel over van Bert Engelbart. De zaak gaat verder onder de naam Boekhandel Maashorst.

Een jaar geleden droeg Bert van der Heijden na 32 jaar het stokje van zijn boekhandel aan het Mondriaanplein over aan Bert Engelbart. Engelbart moet om gezondheidsredenen al na een jaar afstand doen van de boekhandel waar hij zo vol enthousiasme aan begon.

Opvolgers
Hij vond de opvolgers in Willeke en Paul. Dit echtpaar is sinds zeven jaar eigenaar van The Read Shop in Boekel. Deze zaak zetten zij gewoon voort, wat betekent dat Paul voor het merendeel in Boekel zal zijn. Hij zal ook van tijd tot tijd zijn gezicht in Uden zal laten zien. Willeke zal volledig met het huidige vertrouwde personeel de boekhandel in Uden gaan runnen. "Evenals de personeelsleden zijn wij fervente lezers", vertelt de nieuwe eigenaresse. "Literatuur, geschiedenis en inmiddels slaan we een (Scandinavische) thriller ook niet af. Voor mij, 26 jaar onderwijsachtergrond, geldt de kinderhoek ook als belangrijk item en we hopen veel jonge lezertjes en hun ouders te mogen adviseren. We starten bovendien met een leuk initiatief. Als je het geboortekaartje van je baby binnen drie maanden inlevert, krijgt je het boek 'Slaap kindje slaap', gratis mee."

Vertrouwd
Aan de collectie zal verder nagenoeg niets veranderen. "We zullen op de oude vertrouwde voet verder gaan." De koffiehoek werd eind 2018 al gesloten en wordt niet meer in gebruik genomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant