UDI'19 hield Groene Ster op 1-1. (foto: Henk Lunenburg)
UDI'19 hield Groene Ster op 1-1. (foto: Henk Lunenburg)

Sidney Gakpo schiet tien man UDI'19 naar gelijkspel tegen Groene Ster

Voetbal 977 keer gelezen

UDEN | UDI'19/CSU heeft op de valreep een punt gepakt tegen Groene Ster. Sidney Gakpo schoot een vrije trap binnen: 1-1. Op dat moment speelden de Udenaren al twintig minuten met tien man, nadat Nick van Dijk zijn tweede gele kaart had gekregen. "We hebben de beloning gekregen voor de manier waarop we ook met een man minder zijn blijven voetballen", aldus UDI-hoofdtrainer Stefan Hoogsteder.

Door Martijn Schwillens

Het was de eerste keer sinds 25 november dat de Udenaren zich aan het eigen publiek mochten presenteren. Niet voor het eerst dit seizoen bewees UDI'19 zich prima te kunnen meten met de zogeheten titelpretendenten in de Hoofdklasse B. Daartoe mag Groene Ster gezien de (financiële) mogelijkheden gerust gerekend worden. Nathan Rutjes zette de Limburgers op zeer fraaie wijze op voorsprong. De oud-speler van Roda JC anticipeerde goed bij een weggekopte ingooi en liet Nick van der Horst met een fraaie halve omhaal kansloos. "Die goal kwam letterlijk uit de lucht vallen. Zonder dat we zelf tot kansen waren gekomen, hadden we de wedstrijd in die fase onder controle", kijkt Hoogsteder terug.

Vol risico
In de tweede helft bleef UDI'19 lang overeind, maar Groene Ster kreeg een opgelegde kans op 0-2. Nick van Dijk maakte een overtreding in de '16' en moest met zijn tweede gele kaart van de middag vertrekken. Nick Hellemonds mocht aanleggen vanaf elf meter, maar hij schoot op de paal. Hoogsteder: "We zijn daarna meer risico gaan nemen en hebben zelfs nog een aanvallende wissel doorgevoerd. Groene Ster heeft een prima ploeg, die erg compact speelt en loert op de counter. Moeilijk om doorheen te komen."
UDI'19 bleef geloven in een resultaat en kreeg loon naar werken in de laatste minuut. Gakpo schoot een vrije trap raak en bezorgde zijn ploeg daarmee een punt. "Donderdag oefenen we nog tegen Alverna en daarna is het carnaval. Daarna pakken we de draad weer op en bereiden we ons voor op de derby tegen Gemert (op zondag 10 maart).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant