Afbeelding
Foto: Het Debatbureau

Leerlingen Udens College doen mee aan debat BNNVARA

Onderwijs 772 keer gelezen

UDEN | Dit jaar gaat BNNVARA voor de eenentwintigste keer op zoek naar het beste debat- en speechtalent in Nederland. Elk jaar strijden zo'n tweehonderd teams om de titel 'beste debatschool van Nederland' en wordt uit zo'n tweeduizend leerlingen de beste redenaar van Nederland gekozen. Ook leerlingen van het Udens College doen mee.

De jonge kandidaten buigen zich over prikkelende stellingen. In Noord-Brabant specifiek wordt er gediscussieerd over de volgende stellingen: Jongeren die drugs gebruiken zijn asociaal bezig, het Brabants erfgoed moet op elke Brabantse school aan bod komen en topsportevenementen in Noord-Brabant zorgen voor een gezondere bevolking.

Elk jaar kunnen alle middelbare scholen in Nederland zich aanmelden voor de competitie. In iedere provincie worden vervolgens voorrondes georganiseerd. Daar worden verschillende soorten debatten gevoerd, waaronder vaste rollen debatten, 360-graden debatten en 1-op-1 debatten. Ook is er een speechwedstrijd. Aan het einde van elke provinciale wedstrijddag wordt één winnend team aangewezen dat doorgaat naar de landelijke achtste- en kwartfinales in Hilversum en wordt de beste speech van de dag gekozen. De landelijke finale wordt dit voorjaar uitgezonden bij BNNVARA op NPO 2.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant