Afbeelding

Lange wandeling langs Duits Lijntje met IVN Uden

Algemeen 1.101 keer gelezen

UDEN | IVN Uden houdt op zondag 10 maart een lange afstandswandeling van ongeveer veertien kilometer. Het wordt lekker doorstappen langs het Duits Lijntje, met als thema: Van spoorweg naar ecologische verbinding.

IVN-gidsen geven de deelnemers aan de wandeling uitleg over de rijke geschiedenis en de prachtig ontstane natuur langs dit tracé. Vertrek om 09.00 uur bij de parkeerplaats aan de Kleuterweg, Oude Millsebaan in Uden. Vergeet je lunchpakket niet.

Het is een wandeling om lekker door te stappen, die mét de rustpauze ongeveer vijf uren zal duren. Op ongeveer driekwart van de route wordt pauze gehouden bij het bezoekerscentrum Steltenberg waar de deelnemers koffie en thee kunnen nuttigen. De groep vertrekt vanaf visvijver De Kleuter en struint over en langs het Duits Lijntje. Er wordt zeker niet stilgestaan bij elke plant, boom of struik. Via de Trentse bossen keren de wandelaars terug naar De Kleuter, waar iedereen mooi op tijd terug is, zodat de deelnemers ook nog iets aan de zondagmiddag hebben. Deelname is zoals altijd gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant