Gemert en UDI'19 kwamen in een weinig verheffende derby niet tot scoren. (archieffoto: Gerard Beekmans)

Wind spelbreker in doelpuntloze derby tussen Gemert en UDI'19

Voetbal 840 keer gelezen

GEMERT | UDI'19/CSU heeft een punt overgehouden aan de derby tegen Gemert. Op sportpark Molenbroek was, vanwege de harde wind, goed voetbal bijna onmogelijk: 0-0. Toch ontbrandde de wedstrijd in de tweede helft en kregen beide ploegen kansen op de winst, al was een driepunter teveel geweest voor met name de Udenaren.

In een weinig enerverende eerste helft schoten beide ploegen welgeteld een keer op doel. Thijs van Pol haalde vergeefs uit en ook een inzet van Roald van Hout kon niet Bono Barten laten schrikken. Na rust gaf met name Gemert meer gas, al bleef UDI'19 relatief gemakkelijk overeind. Van Pol (naast), Sander Vereijken en Justin Houwers zorgden voor gevaar, maar echt getest werd doelman Nick van de Horst niet. Dat deed Van Pol wel, maar de Udense goalie redde bekwaam.
In de laatste twintig minuten meldde ook UDI zich vaker voorin. Sam Wassenberg schoot naast en Van Hout was zelfs heel dicht bij de 0-1. Zijn lob vijf minuten voor tijd verschalkte Barten, maar de oud-prof vond met zijn inzet niet het Gemertse doel. In de slotminuut dacht Vereijken nog de 1-0 te maken, maar zijn schot verdween in het zijnet. Door het gelijkspel haakt Gemert voorlopig af in de titelstrijd.